Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
valami elmászott a receptben, amit én csinálok minden ua. az csak a puding helyett fél liter tej, 5-6 kanállal sűrű besamell, ebbe egy-két zacsko van. cukor, vagy 1 zacsi + van. eszencia pár csepp
Zsuzsa kösz, nekem van egy nagyon finom könnyú krémem, még a TV paprika cukrásza is megdicsérte, de nem az én érdemem, egy német recept.
hozzá teszem és nem szeretem a pudingos krémeket, de ez tényleg finom. (van hogy én fözöm meg a puding helyett. fél ezt hozzá,l tej, 5-6 kanál liszt, nagyon sűsű besamell izesítve vaniliás cukor és vanilia eszencia)
időhiány miatt nagyon jó pudinggal is.
4,5 dl tej
1 tasak vaníliás pudingpor
12 deka cukor
8 deka vaj
2 dl tejszín
1 tasak habfixáló
1 tasak vaníliás cukor
Fél dl tejben elkeverem a pudingport, majd hozzáöntöm az időközben felforralt tejhez. Amikor besűrűsödött a puding, félrehúzom az edényt, és hagyom teljesen lehűlni. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverem a cukorral, majd kanalanként hozzádolgozom a hideg pudingot. A hideg tejszínt vaníliás cukorral félig felverem, beleszórom a habfixálót, és stabil habbá verem. Amikor mindez megvan, a vajas pudingba forgatom óvatosan a tejszínhabot, és lefedve a hűtőbe teszem a krémet legalább egy negyed órára.
Kartika, Pannika, betettem a Ying-yang torta leírását a 'Kipróbálásra váró receptek'-be. Ha valakinek van ötlete, hogy lehetne feljavítani, finomabbá tenni, valami könnyü krémet tenni a közepébe (mert a reciben nincs), írja be légyszi! Aztán az sincs megadva, hogy mennyi csoki kell a bevonathoz, van valakinek erről fogalma?
Viki, tudom, hogy ma nem vagy itt, de majd később olvasni fogod. Ha laposat akarsz sütni, engem kérdezz mert nekem az recept nélkül is sikerül. Már több módszert is kipróbáltam.
Ami a sütő beállításokat illeti én mindig hőlégen sütök , ezeket a kifliket pl.175 fokon.A sütők annyira egyediek , hogy szinte semmit nem lehet alkalmazni amit a mások tapasztalataiból . Amikor a húgom meglátta az olívásokat , azonnal hazarohant és nekiállt ő is. Ugyanazokkal a paraméterekkel amivel én sütöttem , neki szinte megégett az alja.
Viki ! nem tudom mi a gondod a kiflikkel , így is csodás. Ami engem illet mielőtt ráadom a sütést és a sütőlapon magasra keltek , még gyengéden átgurítom rajtuk a sodrófát Így lelapulnak közvetlenül azelőtt , mielőtt a meleg éri és bár igyekeznek még magasra kelni a sütőbe , de már nem sikerül nekik.
ZSUZSIM, egyedul a lepke csapja nem igazi mert ennyire lehenlet vekonyat csak egy mestercukrasz keszitene. En NEM vagyok az. Csak a tobbi, de az igazi csoki es cukormaz felepites.
KARTIKAM EZ : http://www.mijnalbum.nl/Album=IWG4GRNS a fotoalbumom. Ha az egerrel gorgetsz rajt AZOK az en fotoim .A fentlevo /jobb oldal. a minifotok amik mozoknak, azok a tovabbi de MAS ugyes cukraszkodo idegeneke. Azert itt is van tobb es ugyes pek illetve cukrasz. Ha a mini -meno fotokra klikkelsz megjelenik az O fotoalbumuk. OK Hollandia teruleten elszorva muveszkednek. NEM tudom melyik fotora illetve blogra gondoltal. Betudod masolni, akkor tudom talan hogy melyikben gyonyorkodtel. Vannak nagon ugyes cukraszkak es gyonyoru tortakat keszitenek. En ha keszitek is marcibol vagy fondantbol, nem szeretem mert nagyon edesnek tartom.Egy sima mas "szokasos"mindennapi tortat szivesebben elfogyasztok. A "szep tortakat "altalaban ajandekkent meglepiert keszitem , ha keszitem. En mostmajd kiserletezek es tanulni szeretnem a kinyomocsoves diszitest. Neha egy kaosz, PONT AZERT, mert tul sok az info rola vagy pont azert mert keves. Mindenkinek a sajat maga tapasztalatan keresztul egy sajat stilust kell ill. lehet kifejleszteni.
ILDIKO, én nem gratuláltam neked, mert megnéztem azokat a pillangókat és mikor még jobban megnéztem akkor láttam, hogy azok papírból vannak... és csodálkoztam, hogy ezt Kartika nem látja... gondoltam majd megírod neki... Nem lehet ilyet ehetőt csinálni, á nem.
Es akkor nézem a Bezsa által adott linket és jó, hogy ültem. Ezt el lehet készíteni, hogy ehető legyen????? El.
NAHÁT AKKOR ÓRIÁSI GRATULAMINDENKINEK AKI EZT MEGCSINÁLJA!!! (Talán egyszer még én is???)
Ps: VIKIM, kolcsonadom a biciklipumpam hozza!Azzal magasab EEES levegosebb is lesz!Meeeg ilyet! Elegedetlen vagy magaddal. Kuld el nekem ide! Nemsok idelye lesz hogy szegyenlje magat. hhihi
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit