Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Lanyok, nagyon koszonom a dicsit! Mindig jolesik. KARTIKAM, Nem a Te hibad hogy nem szeretitek a vajas kremet. Ez egyeni dolog hidd el, es hogy megmonjam az ilyen kremek kozott is sok a kulonbseg. Az illeto akinek a lepkeket vittem masnap O is megjegyezte. "Tul nehez a krem. Talan legkozelebb izesitenunk kene vmivel.Pl azt a cukorszirupot amit fozunk a reciben narancslere v. mas gyumiszorpivel kene helyettesiteni. Talan akkor nem lenne ennyire vajas az erzete. Legkozelebb jobban... Egyebbkent sztem gyonyoruen lehetne ezt a kremet kinyomozsakos disziteskent alkalmazni.
Lanyok, zselatin port itt is lehet kapni a tortas boltokban de jooo arat kernek egy kisebb adagert. Nem lenne gond ha attudnam szamitani a zselatinLAP adagjat a porera. Sztem nincs kulonbseg a ketto kozott. /??/ PANNIM, itt mindent ugy kell felfedeznem pedig egy jo megfigyelo vagyok es szeretek "szaglaszni "nezelodni. Otthon sok dologbol csak bementek az uzletbe Pl: Tesco "es megveszed. Itt a Hollandok nemigen engedik be a kulfoldi termekeket csak ha sajat erdekeltseguk nincs benne. stb.
Lanyok, tudna valaki iwiw mwghivot kuldeni?? Miota megujult az oldal nem fogad be. Ujra lell hogy regisztraljak majd. Koszonom!!!
Ildikó! gratulálok mégegyszer a tortádhoz, kreatív és nagyon szép.
Kérdeztem Mohától, és Tücsöktől is, kedvesen segítettek.
tudod, hogy én szeretek sütni-főzni, és aktív voltam, és ha kell vagyok, ha jön a család. (nem panasz magamért egyedül minek)
köszönöm, hogy ennyire örülsz nekem, én is sajnálattal látom, hogy a régiek közül alig vagyunk páran az induló csapatból. sokat gondolok mindenkire, főleg akikkel a bulikon személyesen is találkoztunk és ismerjük egymást. (bocs a többiektől a nosztalgiáért,)
A krémre visszatérve, velem van a baj, én nem szeretem a vajkrémet már. (régen rettentő édes szájú voltam, ma már nem annyira) azért fogom használni, mert én is tudom, hogy diszítésre ez a tartós és jó. (majd megerőltetem magam)
a fondantos és marcipános dolgokba is lassan bele kell húznom, mert már lehet kisunokámnak lassan csinálni tortákat. (és érte mindent)
bármikor irsz várom.
van egy ismerősöm kint, akinek a barátnője kint dolgozik többed magával. szoktak hazajönni szabira. ha meg tudom oldani küldök neked zselatint szívesen, ha elviszik majd lebartelezem.
Paariza, szerintem nyugodtan megcsinálhatod, mivel nincs benne romlandó. a szárnyak ugyis félben vannak, szépen dobozba rakod és beteszed a hütőbe. ne csináld cukorból, sokkal jobb a csokoládé. én mikor megszáradt, mégegyszer átmentem rajta. és olyan erős masszív lett, hogy csak na. a testeket is megcsináltam, fogpiszkálóval kis csápokat.
Yldy csodás kifliket sütöttél, ropogós-cserepes, olyan kívánatos hogy csak na. Le is nyúltam belőle egyet, pont jó lesz a holnapi tízóraimhoz. Ma már nincs vacsi igy is dagadt vagyok
Hat, megmondom nem tudom hogy a kinyomocsoves dolgoknal eltudod e kerulni igazabol a margarinos vagy vajas dolgokat. Tulajdonkeppen EZ adja meg a krem tartasat "" hogy a forma megmaradjon amit diszitesz. EZ a kesz "krem "amit vettem ez is novenyi zsiradekbol van. Lenke oldalan lattam valakitol TEJSZINES diszitest igy. Tejszinhabbol mintaz. Hogy mi a "titka "nem tudom hogy csak tejszinrogzitot tesz bele es jol megmarad??? Ez viszont sztem jobban hoerzekeny lehet es hamarabb deformalodhat??? NEM dolgoztam meg vele es igy nincs tapasztalatom. Kerdezd meg toluk ha erdekel meg ez. Foldi Lenke oldalan. De talan KISKUKTA tud ebben segiteni. Akarhogy is keszitek tortakat, de meg mindig kezdonek szamitok mert meg rentgeteg tapasztalatot kell szerezzek es tanulni. Ezert is ajanlom inkabb KISKUKTAT vagy MOHAT. NEM azert mert nem akarok segiteni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ha tudok vagy amirol tapasztalatom van megosztom Veled es Veletek! A tortatoltelekeknel sok variacio van . En is szeretem a pudingosat, a mostani yoghurtos gyumiset, a felfozott kremeset stb. Mivel iit nalam NEM megoldott meg mindig a zselatinpor beszerzese , ezert az Oetker Natur izu kesz kevereket veszem . Ebben zselatin van es szamolgatnom sem kell az adagokat.Ehhez az utobbi tortamhoz 400ml eperpepet hasznaltam viz helyett! A tobbi maradt ua. Tulajdonkeppen ez is egy fagyi szosz de nagyon finom es jo minosegu. Isteni lett a krem! A Yoghurtbol is nem simat vettem, hanem epreset, es jo minosegut.Szoval dupla elvezet! Nagy ritkan ha eljutok az itteni Lengyel boltba, akkor neha nagy ritkan lehet kapni zselatinport akkor bevasarlok belole. A "Tortas "boltokban itt nagyon draga es nincs sok benne. Nem veszek EZT toluk. Nevetseges, nem hogy ilyen egyszeru dolgokkal mit el at az ember.... KARTIKAM, tessek tovabb "taltosodni "Tudsz Te!!! Lasd ezeket a gyonyorusegeket! UUUUUgy orulok hogy raszantad magad es ujra koztunk vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Sok-sok puszika!!!!!!!!!!!!!!!!!Ps: ha nem irok akkor a computerek foglaltak es en ujra egy kiszoritott "marslakora vagyok ledegradalva.
Ildikó ez a torta variáció aztán nem semmi ! A joghurtos eper krém pedig igazán finom lehet .Kartika a pillangók gyönyörűek , már én is kiszemeltem őket mikor Mohánál és tücsinél megláttam .A hónap végén lesz rá alkalom hogy bemutassam a családban. Mit gondoltok két héttel előbb el lehet készíteni a pillangókat? Azt hiszem én a szárnyak keretét is a színes cukorból készítem.Félek hogy a csoki elolvad.
Én még mindíg röpködök az örömtől, hogy annak idején megvettük a kenyérsütőgépet. Azóta lustábra fogtam, mert a gép dagaszt, és keleszt meg nekem mindent :)
Limara videója meg segített a jénais sütésben, köszi neki is. és mindenkinek, hogy segítettek a kenyér készítés rejtelmeiben. Olyan jó finom kenyeret enni :)
Ildiko, bocs, azt látom, hogy kész krém, de mikor te csinálod, hogy csinálod. se a családom, se én nem szeretjük a nagyon édes-vajas krémeket.
a lepkék élőben még szebbek. nagyon jó masszivak lettek, de nagyon munkás. sok aprólékos munka. én a csokiszéleket kétszer kentem át, így jó erősek lettek és 2 napot száradtak. egy sem tört el készítés közben.
Édes Ildikom, nagyon aranyos vagy köszönöm, de akkor már irjátok meg, hogy teszitek fel a képet, hogy jó legyen. nem szeretnék mégegyszer galibát okozni vele. először mindjárt jól ment, utána nem sikerült.
hát a te tortád is valami gyönyörű! gratulálok. hogy csinálod rá ezeket s szép különleges rózsákat? nagyon szép. és miből van? tejszinhab? kérem a receptjét ennek a tortabevonónak.
nem kaptam tőled semmit sem. nem tudom melyik cimre írtad. van egy olyan címem:ciprom@freemail. hu a citromailos már régen nem él, ha oda küldted. erre a cimre viszont nem kaptam semmit sem. irj, várom.
köszönöm Paariza, a torta maga finom volt, mandulás krémet tettem bel, és a tetejére egy csoki krémet szántam volna és a mandulából rózsákat, de a zsák nem szupert, a krém rémes lett (más recept)
többször megfogadtam, hogy a bevált receptjeimet ilyenkor nem cserélem fel, majd máskor kisérletezek, de ezt be is tartom.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit