Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Zsuzsa ! Örülök, hogy megsütötted, viszont annak már nem nagyon, hogy leragadtak. Nem értem ! Bár én sohasem teszek alá sütőpapírt, mert vagy a bagettsütőben, vagy az ujonnan vásárolt 2 db kerek pizzasütőmre rakom őket, amikor sülnek. ezeknek ugyanis lukacsos az alja és sokkal szebbre sülnek a péksütemények.
Lehet, hogy a tej és a papír összevertek és ezért ragadt Neked oda. Tej helyett, kend le vizzel és úgy szórd rá a magvakat. Legutóbb én is igy csináltam, mert nem volt benn tej, ki kellett volna menni érte a garázsba, ahhoz meg még túl korán volt. :) Semmivel sem lett rosszabb vizzel, mint tejjel.
Viki, megcsináltam a sörös-sokmagvas-Graham bucijaidat Graham nélkül, de egy kis zabkorpával (az volt csak, de azóta már vettem búzakorpát). Hát azért nem lett olyan mint a tieid, de finom puha és jó ízü lett. Amit kifogásolok az enyéimben az az, hogy kivétel nélkül mind annyira leragadt a sohanemragadó papírra, hogy lehetetlenség volt normálisan levenni róla. Ilyet még nem láttam, le kellett tépni a bucikról, amiknek teljesen letépődött az alja. Nem teszek be képet róluk, mert a tetejük sem volt túl szép, nem tudom nem-e a tejjel való lekenéstől... Újra fogom csinálni, anélkül és papír nélkül. Majd meglátjuk, hogy lehet-e képet betenni róluk.
Nagyon szépeket sütöttetek . Limara napraforgója valami csodásan néz ki, akárcsak Viki bucija. Nekem is ilyen kedvencem az olívás ciabattám , amilyen most Vikinek ez a magos buci. Mindíg van valami kedvenc nálunk is. Bezsa , a gyümölcsös sütik is nagy kedvencei a családnak.Kartika a te kenyered is csodaszép lett.
Lányok ! Rendeltem a békési portékákról liszteket , Limara ajánlására. Mondhatom a Tótkomlósi liszt valóban nagyon ütős.Annyira , hogy az első kenyeret el is rontottam vele , amikor ugyanúgy akartam sütni mint eddig. Kevesebb víz és élesztő kell bele , és végre valóban olyan pihe-puha mint a TV - ben láttam amikor Limara szelte. Sajnos nem tudok képeket feltenni , de nem csak a tvn nem működik , hanem Valinak sem tudtam elküldeni , hogy tegye fel. Pedig gyűlnek már a fotók , almás pitét , káposztás tutyit , meggyes sport szeletet , és egy igazán remek kenyeret sikerült sütnöm. Remélem hamarosan megoldódik a kép feltevésem .
Szóval Viki , ezzel a liszttel azt hiszem én sem tudok többé lapos kifliket készíteni.Ha arra vágyom , majd veszek valami kevésbé ütős lisztet.
Megcsináljam? Megcsinálom! Megyek a boltba sörért mert ezt nem lehet kibírni!!!!!!!!!!!!!!! Csak nem tudom mi az a grahamliszt franciául, gondolom megfelel a tönköly is. Azonnal futok a receptért! Remélem, hogy ilyen ducik lesznek az enyémek is...
Mariska ennek a Clatronik-na van egy korobbi fajtája az auchan-ba 30.000,-ért. Nekem kb 1 éve ez az álmom. Nagyon erőss strapabiró gép. Persze Kitcen Aid is álmom de ez talán elérhetőbb hazai szervize van!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit