Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
A kefirt lehet helyettesíteni vízzel. Olíva olaj helyett esetleg próbálja napraforgóval, mert azt hiszem, hogy az olíva kicsit lehúzza a kenyeret. Mi lenne, ha először ezen változtatna.
Köszönöm az észrevételeket! Ilyesmikre gondoltam én is az itt olvasottak alapján. A "fél gond", hogy a két, ill. 3 gép az enyémmel együtt, teljesen ugyanaz a márka. Szerintetek a gép műszaki hibája is lehet? Minden eddig sütött kenyere cica lett. Sajnos csak úgy nem kísérletezgethet a receptekkel, de a mennyiségi változtatást kipróbálja majd. Ugye Margitka kefíres kenyeréből a kefír helyettesíthető vízzel? -Javasoltam, hogy próbálja ki azt.- A férj nem ehet ilyesmit. Ill. adott esetben a burgonyapehely elhagyható? Szerintetek arányaiban egyébként jó a recept? Ill. ha ő margarin helyett (1,9 g) olivaolajat, Bertollit, vagy hasonlót használ, az növeli a folyadék arányt, ugye? Az okozhat ilyet. Bár, a lánya is azt teszi bele margarin helyett, a tejérzékenység miatt, s neki jó a kenyere....
Köszönöm még egyszer a segítséget! Ha van még ötletetek, szóljatok!
Mi akik már régóta sütünk kenyeret, nem igazán használjuk egy az egyben a gép programját.
A géppel megdagasztatjuk, kikapcsoljuk és amikor megkelt, akkor indítjuk a sütést.
Azért még meglehetne próbálni, hogy először az élesztőből vesz egy keveset, aztán az élesztő ugyanannyi és a vízből. Egyszerre csak egy hozzávalón változtasson ahhoz, hogy rájöjjön a hiba okára. Valóban lehet a gép műszaki különbsége is az oka.
Kedves mosolygi ! A témához annyit tudok hozzászólni , hogy nekem akkor lett cicakenyér ugyanabból a receptből , ha hagytam megkelni az üst tetejéig. Amikor az üst peremétől kb 3 cm-re van a kenyér teteje , akkor kellett ráadnom a sütést , hogy szép púpos legyen. Mivel ahogy írod , a hozzávalók pontosan egyformák , nyilván technológiai különbség lehet. Esetleg a hozzáadott víz hőmérsékletet is egyeztetni kell .
Gyorsabb voltam, a recept: 263 g TK liszt, 160 ml víz, 5 ml só, 5 ml cukor, 19 g olaj, 3/4 csomag szárított élesztő. Mindketten szárított élesztőt használnak, de az anyának rendes élesztővel sem lett szép púpos.
S még két kérdés: fagyasztott már le valamelyikőtök élesztőt? Budafoki. Létezhet, hogy kiengedés után erjedt íze van? Nem mertem felhasználni....A másik szerintetek miben van több élesztő-, szerűség - candidából kilábalóan.... -: ha az élesztő nélküli kovászhoz teszek barna sört, vagy ha a fél kg-os, fenti géphez, adok simán bármilyen élesztőt.
Ismét egy kis segítséget szeretnék kérni, ill. véleményt, mi lehet a gond.
Egy barátunkék (Anya és a Debrecenben élő lánya) vettek 1-1 Hauser BM-401, egy karos, kicsi, fél kg-os kenyeret sütő gépet. A gép receptjét használják, teljes kiőrlésű kenyérkére, mindketten Pí-vízzel, barna cukorral, élesztővel. (Az apa nem ehet mindent, alapkenyeret készítenek, a lánynál a kisbaba pedig szója és tejfehérje allergiás, ezért ők is.) Minden hozzávalóból ugyanazt használják, még a Pí-vizük is, véletlenül, ugyanonnan van, orosházi, ugyanaz a liszt...stb. És az anyának a kenyere folyton cica kenyér, pedig már injekciós tűvel mérik ki a folyadékot! A lányé pedig gyönyörű, felkelt, púpos. Ugyanaz a recept!!! Mitől lehet??????? Annyi az "két" különbség, amit lassan egy hónap alatt ki tudtak szűrni, hogy az anya nagyobb szemű barnacukorot használ, s náluk, a lányáékhoz képest, kicsit hűvösebb van. (A lánynál 1 éves baba is van, de a szülőknél sincs 25 foknál hidegebb! Én nem hinném, hogy ennyire érzékeny lenne a gép.) Én is ilyen típusú gépet kaptam karácsonyra, de még nem próbáltam ki a füzetkéje receptjét, eleve úgy álltam hozzá, h. mindenki azt mondja, nem jók a megadottak, inkább kapásból Margitka egyik TK kenyerét sütöm. s nekem sincs semmi baja. De ők ragaszkodnának ahhoz..... Legutóbb az anya mézzel próbálta ki, abból pedig jó sokat tett bele, a mérőkanál nagy részéből vagy 2-őt, de így sem jött egészen fel. (A folyadék ugyanannyi maradt.) Ha tudtok, segítsetek! (Később megpróbálom megkeresni a receptet, számomra eleve furák voltak az arányok....)
Én mostanában csak a szokásos Limara jól beváltját sütöttem.Igaz készült még egy joghurt torta és egy fekete erdő torta is,de az nem érte meg a fotózást.
Iza köszönöm a dicséretet. Nagyon jól néz ki a vacsid csórtam a széléből egy falatkát.
Yldy a kiflik már úton vannak. Már elkészült a következő adag. Most kel a zsemlecipó, szintén Viki oldaláról csentem. Ha sikerül akkor majd átküldöm és megmutatom. De ha nem sikerül akkor megesszük
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit