Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Bellus! Tudod a sütőedény adja a formát, egyébként ez is graham kenyér. Tiszta fehéret nem szoktam én sem sütni.
ILDIKÓM! Neked is csak azt tudom mondani, mint bellusnak. Van egy kenyérsütő formánk és abban nagyon biztonságos a kenyérsütés. Én előmelegitem a sütőt 200 fokra, maj leveszem 160-ra és 35 percre beteszem a kenyeret. Az edénynek a tetejét is rárakom. Összesen 60 dkg lisztből készül, de mindig tuti biztos a sütés ebben az edényben.
BEZSAM, az a torta fantasztiko!...es a pillangok...ooooo. Most irigykedek am. hihihi egyszeruen gyonyoru.
NES, udvozlegy nalunk! Micsoda szep, profi tortakkal leptel itt meg bennunket "csak uuugy "kezdeskent. Nagyon szepek! Megcsortam oket es ne a cinit hibaztasd.
VIKIM, ebben a kenyerben mar lakni is lehet mert annyira jol es szep nagyra sikerult.
IZUS, szijjja!
Itt az ejjel akkkkora vihar volt hogy no! Golflabda nagysagu jeg esett, fantasztikus "tuzijatek " show volt csim-bum dobszoloval es oltari viharos szellel, aminek az eredmenye az volt hogy a gatyam kezdett telilenni. A forgalom leallt, agak a foldon, a ferjem majdnem Mary Poppinsot alakitott a napernyo leengedesekor.Felelmetes volt!
En csak turotortat keszitettem mostansag es Hokkaidot csikos kakaosan. Ha idom engedi majd meg jovok. Pusszantas minden szorgos pektundernek!!
Nes! Gyönyörűek a tortáid. Ezzel tényleg lehet dicsekedni. Ügyes vagy. ILDIKÓNK ha jön, legalább lesz neki mit falatozni, mert úúúúgy ,de úúúúgy imádja a tortát :) ugye ILDIKÓM ?
Marika! Köszi a paprikamag eligazitást. Már szépen érik be a paprika, egyik piros, másik szép sárga. Egy tő meg most van tele virággal, azt bevittem a konditerem ablakába, hátha még terem valamit :) Kiváncsi leszek az erősségére !!
A tortád nagyon bájos, és az a sok szép pillangó...!!!! Nagyon tetszik nekem. Mit szóltak hozzá a gyerekek? Elhiszem, hogy kifáradtál.
Kedves Viki!
A Zsuzsa féle paprikáim az utóbbi időben nagyot nőttek, sok virágot hoztak. Már egy babszemnyi paprikát is láttam az egyiken. Magot akkor érdemes fogni, ha a paprika teljesen beérett a tövén. Szépen ketté vágod, a magokat szellős helyen megszárítod, és papír zacskóban tárolod februárig. Akkor érdemes elvetni. Nekem kedvenc szokásom, hogy minden fajta paradicsom és paprika magot megtartok, és a következő évben el is vetem. Jó móka, hogy milyen lesz a kifejlett növény. Hiszen egymás mellett van édes és csípős, mindenféle formájú paprika, és nincs kizárva, hogy egymást kölcsönösen beporozzák. A paradicsomok is hasonlóan izgalmasak.
Ma elkezdtem a paradicsom aszalást . 4 tepsivel.
Készítettünk lecsót, paradicsom ivólevet. Holnap az erős paprikát fogom eltenni savanyúságnak. Még vennem kell uborkát, és akkor teszünk el csalamádét úgy, ahogy Kenyérkétől tanultam.
Kedves Nes!
Igazán profi tortákat készítettél! gratulálok! A recepteket oszd meg velünk,kérlek, ha nem titok.
Ezt a két tortát az unoktestvérem 40. születésnapjára készítettem. Egy oroszkrém és egy puncstorta, amolyan békebeli fajta, egy idős cukrásztól van a recept. A díszítést Kricky konyhájából vettem, ezer hála a fondant receptért.
Jajajajajjjj! a lényeget meg nem is mondom. HÁT SIKERÜLT KEMÉNY PUDINGOT FŐZNÖM, S BELŐLE OLYAN KEMÉNY KRÉMET, MINT EGY CSIZMATALP :) NA EZ VICC. de végre sikerült főzős pudungból alkotnom valamit. Micsoda apró örömök az életben, de már ennek is be kellett következni igy 62 év után
Szia nes !
Üdv körünkben. Fénykép felrakás. Itt a jobb oldalon "Fórumozók kedvenc oldalai" legalsó KÉPKEZELŐ--- ezt nyisd meg és máris nyomhatod a kedvenc fotóidat- Remélem tudtam segíteni. Kiváncsian várjuk miket alkottál.
Sziasztok! Hát Bezsa ! Nem semmi, amit csináltál. Remélem már fel tudtál állni és nem nőtt tyúkszemed ott azon-a helyen ? :)
Ezt látod elhiszem, hogy fárasztó volt, de gyönyörű is. Gondolom, hogy az apróságok is nagyon boldogok voltak.
Csatlakozom a táborhoz. Eddig lelkes olvasó, csodálkozó és csodáló voltam, most már én is szeretném megosztani veletek 1-2 művemet, ha sikerül feltenni képet, amit még egyelőre nem tudok.
További jó sötügetést és köszönöm a rengeteg ötletet mindenkinek.
Marika! Köszönöm Neked is a torta elismerést, hát türtelmem volt, csak végtelenül izgultam. A végén derült ki, hogy nem kellett volna annyira parázni, de hát ezt előre nem tudtam :)
Hogy áll a Zsuzsa féle paprikád? Az enyémnek a száráról lehullottak a levelek, (majdnem az egész) a paprika is két fajta, egyik cserépben piros, a másikban gyönyörű sárga. Nem lettek olyan nagyok, mint az Yldycoé, de nem is üvegháziak. S az enyémet egy párszor a jég is elverte. Van kb 10 db paprikám, gondoltam valahogy a magját meg kellene menteni. Szerinted, hogy kell ?
Bezsa ! Tudtad Te előre, hogy mi lesz a fiam és a torta sorsa :) A főzött krémet mentettem, ha már levonul a meleg, megpróbálkozom vele. Köszönöm szépen.
BELLUS Neked is köszönöm szépen a krém recit. ezt is mentettem. Alig 3 hét múlva ujra ünnepelünk. Adri unokám névnapját, na ekkor ki is fogom próbálni.
Egyébként ami a cicis tortában volt, az is csokikrém és vajjal készítettem, meg is maradt a tortában, de 24 órát pihent előtte a hütőben.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit