Mennyei búzakenyér
2005.08.27. 00:02
E.Margit receptje (Német recept alapján)
Mennyei búzakenyér
270 ml víz
265 g teljes kiőrlésű búzaliszt
135 g BL 80-as liszt
1,5 kk só
60 g margarin
1,5 kk cukor
50 g burgonyapehely
1/5 kocka friss élesztő
Sütés:normál program, világos szín.
Nagyon szép, könnyű kenyér lesz belőle.
Ennél a receptnél elképzelhetőnek tartom, hogy kevés lesz a folyadék.
Teerika véleménye:
Megsütöttem a Mennyei búzakenyeret, tőlem mint kezdőtől okosságokat ne várjatok vele kapcsolatban. Margitka írja hogy szerinte valószínüleg kevés lesz hozzá a folyadék. Annyit tudok mondani hogy az 50 dkg lisztből készült grahamlisztes kenyérhez képest alacsonyabb volt és a kelesztés előtt egy kicsit eligazgattam az üstben mert csak az egyik felét foglalta el. Egyébként nagyon finom csak állagra nem volt olyan laza kalács szerű mint a graham-es.
Tnikita véleménye:
.......... csináltam mennyei búzakenyeret, de sajnos nem lett tökéletes. :( Élesztő vagy a víz sok volt bele. Bár mindenből annyit tettem, ami elő volt írva. Legközelebb inkább kevesebb folyadékkal próbálom majd meg.
Bezsa is megsütötte:
"Én sűrűnek találom a kenyeremet, lehet, hogy tovább kellett volna hagynom kelni. Izre finom."

|