Pizza-kenyér
2005.08.27. 00:07
E.Margit receptje (Német ötlet alapján)
Pizza-kenyér
-
50 dkg BL 80-as liszt
-
2 dl sűrű paradicsomlé (vagy par.püré felhígítva vízzel 2 dl-re úgy, hogy sűrű legyen)
-
1, 2 dl víz (változhat a par.lé sűrűségétől függően)
-
2 kk cukor
-
1,5 kk só
-
1 ek olaj
-
1-1 kk bazsalikom, kakukkfű, oregano
-
késhegynyi fokhagyma granulátum vagy 1 gerezd friss fokhagyma áttörve
-
esetleg 10 dkg reszelt sajt
-
1/4 kocka friss élesztő
Kenyérsütőgépben, normál program, világos vagy közepes szín.
Az alapötletet német oldalon láttam, de a receptet teljesen én találtam ki. Kíváncsi lennék az eredményre, ha valaki kipróbálja.
Söci vélemyénye és képe:
Kedves Margit!
Képzeld, kipróbáltam a pizzás kenyeredet és nagyon jól sikerült, csatoltam a képet! Pontosan követtem a receptet (sajt nem került bele), jól sikerült és nagyon finom.
Világosra állítottam be a gépen a színt, gondoltam a paradicsomtól már eleve szép színe lesz. Így is lett. Könnyű, finom, puha, nagyszerű állagú, kellemesen fűszeres kenyér. Mindenkinek ajánlom! Legközelebb sajtot szórok sütéskor a tetejére.
Üdv, Söci

|