Kovászos káposzta - E.Margit
2005.09.02. 23:55
A kovászos káposzta receptjét elég sokan elkérték korábban a Nők Lapja fórumán. Beírom ide is, hátha érdekel valakit.
Kovászos káposzta
Apróra vágott fejes káposztát kell szorosan belegyömöszölni egy üvegbe babérlevéllel és egész borssal. Sós vízzel kell felönteni (1 l vízbe 1 evőkanál só), úgy, hogy tele legyen az üveg és a tetejére 2 szelet kenyeret tenni. Én barna kenyeret tettem és becsomagoltam gézbe, hogy nem potyogjon bele a morzsa a káposztába. Rá az üveg tetejét, amire egy késhegynyi lyukat ütöttem. Néhány nap alatt a napon megérik. Nagyon finom magában is, savanyúság gyanánt, de isteni finom nyári töltött káposztát is lehet belőle csinálni. Ilyenkor nem szoktam olyan füstölt húsos-zsírosra csinálni és tejföl helyett aludttejet vagy kefirt teszek rá.
|