Svéd zsemle - Kata25
2005.09.02. 23:56
Svéd zsemle ( kb. 16 db) :
50 dkg BL 55, 1 tojás, 2,5 dl tej, 2 dkg élesztő, 2 ek. olaj, 2 kk. só, pici cukor, sikér.
Ezeket hidegen keverni, dagasztani. Letakarva egy éjszakára hűtőbe tenni. Reggel kicsi golyókat formázni, tetejét megcsipkedni, vagy bevágni, tepsin egy órát keleszteni, majd tojásfehérje-pici sárgája keverékkel megkenni és előmelegített sütőben 180 fokon légkeveréssel 15 percig sütni. Gőz nélkül sütöttem, mert én nem veszek észre különbséget a gőzös és gőz nélküli sütésben, így nem vacakolok vele. Sütés után hideg vízzel megkentem, ettől megrepedezett a héja és nagyon szép lett, bár nem lett ropogós. Egy jó nagy tálba tegyétek a hűtőbe, mert 3xrosára fog kelni, és képes kifolyni. Én kenyérlisztből csináltam. Sok sikert hozzá, ha vki próbálkozik vele. Sziasztok.
![svéd zsemle - receptes fórum 4. hozzászólás svéd zsemle - receptes fórum 4. hozzászólás](//gportal.hu/portal/emargit/image/gallery/tnsved_zsemle_Kata25.jpg)
|