GYűrű és perec - Joli
2005.09.02. 23:58
Joli receptje:
Gyűrű, perec:
Tészta:
350 g liszt 15 g élesztő 1/2 Tk cukor 1,7 dl tej 25 g vaj 1 Tk só 1 tojás
tetejére: 1 tojássártája 3 Ek hidegvíz 1 Ek szezám mag
6 Portionen - 277 Kcal pro Portion
A gyűrű laza, könnyű tészta és finom héj.
Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatni, majd az egészet az 1 tojássárgája és szezámmag kivételével bedagasztani. A tojástól függően, ha szükséges lisztet ill. tejet hozzátenni.
30 percet keleszteni.
Hosszukás formára sodorni és 6 lehetőleg egyenlő részre vágni, majd golyókat formálni. A golyók közepébe belenyomni egy fakanál nyelét és addig mozgatni a fakanalat, míg gyűrű alakú tésztát nem kapunk.
Egy lábosban ¾ liter vizet felforralni, és 3 gyűrűt beletenni, 1/2 percig főzni, majd habszsedő lapáttal kiszedni, rácsra tenni és lecsöpögtetni, a gyűrűk tetejét megkenni tojássárgájával, amibe 3 ek. vizet kevertünk. Tetejét megszórni szezám maggal. Sütőpapirral kibélelt tepsiben 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig aranybarnára sütni.
![Gyűrű és perec - receptes fórum 5.hozzászólás Gyűrű és perec - receptes fórum 5.hozzászólás](//gportal.hu/portal/emargit/image/gallery/tngyuru_es_perec_1_Joli.jpg)
|