Ananászos muffin - Joli
2005.09.03. 00:00
Ananászos muffin
150 g ananász konzerv (én 12 kicsi db-ot félretettem a tetejére disznek)
2 ek. rum (izlés szerint)
25 dkg finom liszt
5 dkg kokuszreszelék
2 1/2 tk. sütőpor
1/2 tk. szódabikarbóna
1 tojás
12,5 dkg cukor én 1,5 tk folyékony édesitőt tettem bele
0,8 dl növényi olaj
2 dl natur joghurt
zsir a formához vagy 12 papir
sütés 180 fokon, légkeverésesnél 160 fok, 20-25 perc
1. Ananászt lecsöpögtetjük, felapritjuk és megáztatjuk a rummal és 0,5 dl ananászlével.
2. Összekeverjük a lisztet, kókuszreszeléket, a sütőport és a szódabikarbónát.
3. Tojást felverjük. Belekeverjük a cukrot, az olajat, joghurtot és az ananászt. Hozzáadjuk a lisztkeveréket, és csak addig keverjük, mig a száraz hozzávalók nedvesek nem lesznek.
4. A tésztát a mélyedésekbe töltjük. Én tettem a mindegyik tetejére egy-egy darabka ananászt és keserü csoki darabkákat.
|