Sajtos pogácsa - Joli
2005.09.03. 00:01
Sajtos pogácsa
Hozzávalók:
1 kg liszt
2 egész tojás
1 tejföl (2 dl)
40 dkg reszelt Trapista sajt
20 dkg vaj
20 dkg Rama
2 csomag sütőpor
1,5 teáskanál só
Lisztet, sütőport, vajat és a Rámát elmorzsolni, majd hozzáadni a többit és összegyúrni, ha kell pici tejet hozzáadni. Kinyújtani és egy kicsi pogácsaszaggatóval (az enyém 3,5 cm átmérőjű) a tetejét bevagdosni, kiszaggatni és megsütni. (légkeveréses 175 fok kb. 15 perc, attól függ milyen vastagra nyújtjuk) Én kb. 1,5-2 cm vastagra szoktam nyújtani. Ha nagyon vékony akkor kiszáradhat. Viszonylag gyorsan kell sütni és nem szabad túlsütni. Nem kell megkenni semmivel és nem is, kell megszórni, pihentetni sem kell!
Nagyon gyors és nem lehet elrontani.
Nagyon sok lesz belőle.
Ha túl soknak tűnik az összegyúrt tészta be lehet tenni a fagyasztóba, és ha kell, akkor kiengedni annyira, hogy nyújtani lehessen. Hűtőben is eláll 1-2 napot az összegyúrt tészta és utána nyújtani, sütni.
Tnikita véleménye:
Tegnap megsütöttem Joli sajtos pogácsáját. Nagyon finom lett és tényleg rengeteg lett belőle. Hozzátenném, langyosan a legfinomabb. :)
|