Burgonyás cipó - Kata25
2005.09.03. 00:05
Burgonyás cipó (saját alapreceptem, megbolondítva egy kis burgonyával)
Hozzávalók:
- 1 pohár joghurt v. kefír,
- 60 ml víz
- 1 púpos kiskanál fokhagyma só
- pici cukor
- 1 kk. ecet
- 2 dkg olv. margarin
- 6 dkg főtt, áttört burgonya, kihűtve
- 40 dkg BL-80 kenyérliszt
- 1 tk. sikér
- 1 dkg élesztő
A lisztet, a sikért, a sót kézi habverővel jó levegősre keverjük. Az üstbe tesszük a joghurtot, a vizet, a margarint, a cukrot, az ecetet, erre jön az elkevert liszt, tetejére a burgonya és erre rámorzsoljuk az élesztőt. Dagasztás indul, ami nálam 20 perc, majd kivettem, kicsit átgyúrtam, formáztam, bevágtam és tepsibe tettem. Olajozott fóliával letakartam és langyos sütőbe kelesztettem 45 percig. Majd tojásfehérje pici sárgája keverékkel kentem meg, és előmelegített sütőben 170 fokon 40 percig sütöttem.
Sok sikert.
![burgonyás cipó - receptes fórum 14. hozzászólás burgonyás cipó - receptes fórum 14. hozzászólás](//gportal.hu/portal/emargit/image/gallery/tnburgonyas_cipo_Kata25.jpg)
|