Hűtős pogácsa - Kata25
2005.09.03. 00:07
Hűtős pogácsa (fakanál extra 1997 dec. számából)
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt,
- 30 dkg vaj,
- 10 dkg reszelt sajt,
- 1 dl tejszín,
- 2 dkg só,
- 1 dkg cukor,
- 2 tojássárgája,
- 2 dkg élesztő,
- kenéshez 1 tojás,
- magok a szóráshoz.
Az élesztőt elkeverjük a cukros tejszínben, hozzáadjuk a többi alapanyagot, és közepesen kemény tésztát gyúrunk belőle. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, félbehajtjuk, majd még1x félbehajtjuk. 10 -12 órán át hűtőben pihentetjük. Sütés előtt ujjnyi vastagra nyújtjuk, félbehajtjuk, majd még1x ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kiszaggatjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakosgatjuk, tetejét a felvert tojással megkenjük,mákkal, szezámmaggal megszórjuk és negyedórás kelesztés után, előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük.
Megjegyzés: A nyújtás tényleg ujjnyi vastag kb. 1 cm körül legyen, mert nagyon szépen magasra megkelnek a pogik. Én vaj helyett margarinnal szoktam, így is nagyon finom.
Sok sikert.
|