Joghurtos, gyümölcsös piskótatorta - Hirina
2005.09.03. 00:09
Joghurtos, gyümölcsös piskótatorta Alap: Kakaós piskóta 6-8 tojásból Krém: 2 tejszínhabpótló por 3 dl tej 2 pohár natú v. gyümölcsjoghurt, esetleg egy nagy pohár ugyanebből 1,5 dl befőttlé v. tej + 1 zacskó zselatinpor (Lucullus v. Horváth Rozi) Ízlés szerint cukor v. édesítőszer Gyümölcs (eper, őszibarack, málna stb...) A joghurtot a cokorral kikavarni, majd hozzáadni a kemény habbá vert tejszín pótlót (tejszín is lehet). Végül a feloldott zselatint belekeverni, esetleg az apróra vágot gyümölcs is most kerülhet bele. A krémet kicsit sziládrdulni érdemes most betenni a hűtőbe. Ha kerek piskótát sütsz, akkor vághatod kettőbe, vagy maradhat egészben is. Célszerű kapcsos formát használni, és a krémet a piskótára símítva a kapcsos részt rátéve betenni szilárdulásig a hűtőbe. Ha lapban sül a piskóta, akkor 4-5 csíkra vágom. Rásímítom a krémet és hűtőben kicsit hagyom szilárdulni. Ezután a kapcsos forma aljára az első csíkot összegörgetve ráállítom, majd csiga szerűen a többi csíkot is körbe-körbe. Végül összekapcsolom, az esetleg megmarad krémet a tetejére símítom és hűtőbe kerül. Díszíthető csokifigurával vagy felvert tejszínhabbal.
|