Langalló (kenyérlángos) - Joli
2005.09.03. 00:10
ezt a receptet nem én találtam ki, csak közreadom:
Langalló (kenyérlángos) |
Hozzávalók: |
1 adag fehér- vagy burgonyás kenyértészta, 5-6 gerezd fokhagyma, 4dl tejföl, só |
Elkészítés: |
Fehér- vagy burgonyás kenyértésztát dagasztunk. Letakarva megkelesztjük, majd kb. 6 részre osztjuk. A tésztadarabkákat finoman átgyúrjuk, és ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Sütőpapírral borított sütőlemezre helyezzük őket. Vizes ecsettel lekenjük, majd 190°C-ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Sütőből kivéve melegen bedörzsöljük fokhagymával, és tejföllel meglocsoljuk, picit sózzuk, és máris fogyaszthatjuk. |
Dundica verziója, véleménye és képe:
Már régóta készülök a langalló, azaz a kenyérlángos sütésére is. Gondoltam egy nagyot, bedagasztottam a tejes, kovászos muffinzsömlét (én csak BL 80-as lisztet használtam, mert a fiúk inkább ezt szeretik), négy lángosnak valót elvettem belőle, a maradékből meg egy kis cipócskát készítettem. Igaz a kenyérlángosnak krumplis, vagy fehérkenyér tésztát javasolt Joli, de nyugodt szívvel ajánlhatom ezt is, valami fenomenális ízt ad a foghagyma tejföl, kapor sajt kombinációja a kovászos tésztáéval. Így estére úgy kikentük a lángossal hasunkat, hogy csak na, de ezért érdemes bevállalni egy álmatlan éjszakát!
|