Kefíres buci - Kata25
2005.09.03. 00:10
Kefíres buci (saját kísérletezés eredményeként)
Hozzávalók:
- 90 ml kefír
- 10 ml víz (tojás nagyságától függ kanalanként dagasztás közben ha szükséges)
- 1 tojás
- 1,5 km. só
- 1 km. cukor
- 2 dkg olv. margarin
- 30 dkg liszt(20 dkg rétes, 10 dkg síma)
- 1,5 dkg élesztő
- 1 mk. sikér
- fél km. ecet
A lisztet, a sót és a sikért kézi habverővel jó levegősre keverjük. A többi hozzávalót az élesztő kivételével az üstbe tesszük, erre jön az elkevert liszt, és rámorzsoljuk az élesztőt. Dagasztást elindítjuk, majd kivesszük, 8 részre osztjuk, megformázzuk, bevágjuk, tepsibe tesszük és kb. fél óra alatt duplájára kelesszük. Vízzel megkentem, szezámmaggal megszórtam és gőzös sütőben 180 fokon megsütöttem.
Fincsi puha, kicsit kalácsszerű lett a belseje.
Sok sikert.
|