Foszlós kalács - Jégkása
2005.09.03. 00:11
FOSZLÓS KALÁCS
- 35 dkg liszt (2/3 finom+ 1/3 rétes)
- 2 tojás sárgája
- kb.2 dl tej
- 4dkg barna cukor, rendes is jó.
- 1 cs. vaníliáscukor
- 4 dkg olvasztott margarin
- 1 kk. aszkorbinsav
- 1,5 dkg élesztő
A gépbe beleteszünk:0,8dl langyos tejet, 1,5 dkg elmorzsolt élesztőt 10 dkg lisztet és az aszkorbint. 10 perc dagasztás és kis pihentetés után beletesszük a többi hozzávalót. Langyosan a tejet, a tojás sárgáját, a cukrot vaníliás cukrot, a maradék lisztet. Megkevertetem a géppel és ha már majdnem összeállt az olvasztott langyos margarint is hozzáadom. Én tészta programon készítettem. Kb. fél óra kelés után kivettem és megformázva zacsiba tettem még kelesztettem fél órát, majd sütöben megsütöttem.Megkentem tojással.
|