Diós vajaskifli - Kata25
2005.09.03. 00:12
Diós vajaskifli (Mester kiadó receptkártyájáról)
Hozzávalók: (24 db-hoz)
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 1 ek. cukor
- 2 dl tej
- 10 dkg vaj
- 1 vaníliás cukor
- 2 ek. rum
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
A tetejére:
- 5 dkg olv. vaj
- 8 dkg darált dió
- 4 dkg cukor
- 1 tk. fahéj
Kevés lisztből, élesztőből, cukorból és tejből gyors kovászt készítünk, 20 percig állni hagyjuk. Majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és addig gyúrjuk, amíg a tészta hólyagos nem lesz. Majd letakarva 20 percig kelesztjük. Ezután ketté osztjuk, és az egyik cipót egy kb. 30 cm átmérőjű körré nyújtjuk. Ezt 12 részre osztjuk. Közben a tetejére való diót, cukrot és fahéjat összekeverjük. Mindegyik cikket megkenjük vajjal és belemártjuk a dióba. Magunk elé tesszük szélesebb részével és úgy tekerjük fel a csúcs felé, hogy a diós része kerüljön kívülre. Majd a másik cipóval is így cselekszünk. A kifliket tepsibe tesszük és rögtön a sütőbe toljuk. (formázás után már nem kell keleszteni) Előmelegített sütőben 200 fokon pirosra sütjük. Nagyon finom, ízletes péksütemény lesz belőle, érdemes kipróbálni. Jó étvágyat és sok sikert.
|