Sós kifli - Kata25
2005.09.03. 00:13
Sós kifli (Fruzsika receptje)
Hozzávalók: (48 db-hoz)
- 1 kg liszt
- 1 tojás
- 5 dl tej
- 3 dkg élesztő( pici cukorral langyos tejben, pici liszttel 20 perc alatt felfuttatva)
- 8 dkg vaj
- 4 dkg só
- + 1 tojás a kenéshez
A hozzávalókat összedolgozzuk úgy, hogy jó hólyagos legyen a tészta. Fontos, hogy gyúrni kell nem dagasztani. Négy cipóra osztjuk és letakarva 20 percet pihentetjük. Majd cipónként kinyújtjuk kb. 30 cm átmérőjű körré és minden cipót 12 részre osztunk. Kicsi olv. vajjal megkenjük és szélesebb részétől a csúcs felé feltekerjük. Ívbe meghajlítani, tepsibe tenni, és 1 órát langyos helyen keleszteni. Tetejét tojással megkenni és megszórni darabos sóval, mákkal, sajttal. Só mindegyik tetejére kell. Jó gőzös előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük.
Megjegyzés: nagyon finom kifli lesz, amit meleg szívvel ajánlok esti sörözés mellé amolyan sörkorcsolyaként. Jó étvágyat és sok sikert.
|