Pagoda zsömle - Joli
2005.09.03. 00:13
Pagoda zsömle
Hozzávalók:
40 dkg BL 80-as liszt
5 dkg teljes kiörlésű búzaliszt
5 dgk teljes kiörlésű tönkölybúza liszt
1 ek. zabkorpa
1 ek búzacsíra
2 ek burgonyapehely
1 ek amarant liszt
1 db tojás
1,5 dl kefír
1,5 dl langyos tej
3 dkg olvasztott vaj
1,5 tk só
1 ek méz
2 dkg élesztő
késhegynyi aszkorbinsav
1 tk sikér
(ek=evőkanál, tk=teáskanál,)
Mindent a gépbe, 20 perc dagasztás, 20 perc kelesztés, majd kivenni a gépből pici liszttel átgyúrni és 11 golyót formálni. Sütőpapírral borított tepsin, letakarva duplájára keleszteni, majd megkenni langyos tejjel, 5 perc kelesztés, utána ollóval bevagdosni, 10 perc kelesztés, ismét lekenni langyos tejjel.
Előmelegített gőzös sütőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütni.
(én légkeverésesben sütöttem: 200 fokon 5 perc, majd 170 fokon további 20 perc)
Dagasztásnál figyelni, mert a tojás nagyságától függően liszt vagy pici víz kellhet hozzá!
|