Tarka kifli - Joli
2005.09.03. 00:18
Tarka kifli
(ahogy én csináltam abelardus alapreceptje alapján)
Hozzávalók: 30 dkg finom liszt
20 dkg BL 80-as liszt 10 dkg tönkölybúzaliszt
10 dkg teljes kiölésű fehér búzaliszt 1 dk kefir
3 dl tej 2 tk süssinat édesítő 1 kk só 2 dl olaj 1/3 csomag friss élesztõ
Mindent a gépbe tettem. 20 perc dagasztás. Közepes keménység, ruganyos tésztát kell kapni. 20 perc kelesztés, majd kivettem elfeleztem, az egyik felét visszatettem és 2 ek.kakaót elkevertem nagyon pici vízzel, azt hozzáöntöttem és kb. még 5-10 percet dagasztattam a géppel, hogy jól összekeverje. A fehér és a barna tésztát is megfelezed. A cipókat 1/2 cm vastagra nyújtod, és a nagyobb fehérre egy kisebb kakaósat fektetsz. Az egymásra helyezett tésztákat 12 cikkelyre vágod. A cikkelyeket megfordítod (a barna legyen alul) és kifliformára feltekered. A másik felét pont fordítva. Így lesz kívül világos és sötét kifli is. Még duplájára keleszted. Sütõpapíron (ALUFIX!!!), vagy kivajazott tepsiben előmelegített sütőben világosra sütöd. 1 dl vízben felfõzöl 1dl kristálycukrot és ecsettel megkened a még forró kifliket < így szép fényesek lesznek.
Utána még megszórhatod fahéjas porcukorral (el is maradhat.)
Tnikita képei:
|