Magos kukoricás kenyér - Jégkása
2005.09.03. 00:21
Még nem kipróbált recept
Magos kukoricás kenyér
Hozzávalók:
• 60 dkg finomliszt • 20 dkg kukoricaliszt • 3 dkg élesztő • 3 dl langyos tej • 1 dl langyos víz • egy-két kiskanál só, cukor • 2-3 evőkanál tökmag • napraforgómag • szezámmag (elhagyható) Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros tejben (1,5 dl) fel kell futtatni. A kétféle lisztet keverd össze, add hozzá a magokat és a sót. Majd az élesztőt és a maradék langyos tejet is öntsd a liszthez, és robotgép segítségével dagaszd meg. Ha szükséges, önthetsz hozzá egy kevés langyos vizet. Cipót formázva belőle, helyezd egy kiolajozott tepsibe, takard le konyharuhával és még 60 percig keleszd. A tetejét néhány helyen vagdosd be, és kend be kevés vízzel. Előmelegített sütőben, közepes lángon 45-50 percig kell sütni.
|