Burgonyás pogácsa - Kata25
2005.09.03. 00:22
Burgonyás pogácsa (saját kísérletezés eredménye)
Hozzávalók (kb.13 db-hoz):
20 dkg Bl 55 liszt
5 dkg rétesliszt
17,5 dkg főtt burgonya
10 dkg margarin
1,5 dkg élesztő
1,5 dkg só
30 ml tej
1 mk. cukor
A burgonyát héjában megfőzni, áttörni, még melegen kb. 2 dkg margarinnal kikeverni és kihűteni. Az élesztőt, a tejben, a cukorral felfuttatni. A lisztet a sóval keverni, majd a margarinnal elmorzsolni, belekeverni a burgonyát, az élesztős tejet és összegyúrjuk. Letakarva 10 percig pihentetjük, majd kb. 2,5 cm vastagra nyújtjuk, fóliával letakarjuk és fél óráig kelesztjük. Tetejét bevagdossuk majd kiszaggatjuk, tojással lekenjük és előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat és sok sikert.
|