Fetasajtos kenyér - Kata25
2005.09.03. 00:24
Fetasajtos kenyér - Szente Renáta receptje
Hozzávalók:
- 2 dl langyos víz
- 1 km. só
- fél km. cukor
- 0,5 dl olivaolaj
- 1 tojás
- 1 km. ecet
- 1 mk. sikér
- 45 dkg BL-80
- 2,5 dkg élesztő
- 10 dkg fetasajt
A lisztet, a sikérrel és a sóval kézi habverővel jó levegősre keverjük. Az üstbe tesszük a többi hozzávalót a fetasajt és az élesztő kivételével. Erre öntjük a lisztet és rámorzsoljuk az élsztőt. Dagasztás indul ami nállam: 10 p dagasztás, 5 p kelesztés, 20 p dagasztás, 10 p kelesztés. Majd kivenni a gépből és elnyújtani. Erre rászórni a kockára vágott fetasajtot (esetleg 5 dkg kimagozott, kockára vágott olivabogyó is mehet bele), majd feltekerjük, mint a beiglit. Gyűrű formára meghajlítjuk és fóliával letakarva duplájára kelesztjük. Tojással lekenjük és mehet az előmelegített, 180 fokos sütőbe.
Megjegyzés: én füstölt fetát tettem bele, nagyon finoman átjárta a kenyeret a füst íze, de nem lett nagyon meghatározó. Mint látjátok a sajt nem olvadt el benne, de nem kell azt képzelni, hogy olyan mintha sóba harapnál. Valahová eltűnt a só íze, de nem tudom, hogy hová. Nagyon finom, puha bélzetű kenyérke lett.
Sok sikert.
|