Túrós batyu - Kenyérke
2005.09.06. 01:32
Túrós batyu
**********
Hozzávalók:
Tészta:
3 dl langyos tej,
1 lapos TK só,
10 dkg olvasztott sütőmargarin,
3 EK cukor,
1 tojás,
3 dkg élesztõ,
60 dkg rétesliszt.
Töltelék:
30 dkg túró,
1 EK gríz,
1 cs vaniliás cukor és
3 lapos kanál cukor.
Elkészítés: A tésztához valókat a fent megadott sorrendben a kenyérsütő gépbe helyezzük és a dagasztó programra kapcsoljuk (1:30)
A megkelt tésztát újjnyi vastagságúra kinyújtjuk. A kinyújtott tésztát 24/30 db négyzetekre felvágjuk, és ezek közepére egy kisebb EK túrót teszünk A tészta négy sarkát középen összefogjuk. Egyet csavarunk rajta s közben a nyílások széleit összenyomkodjuk, hogy a batyu szaftos maradjon. A kész batyukat kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk s egy tojással lekenjük, pihentetjük pár percet, majd elõmelegített sütõben kis fokozaton készre sütjük. A forró batyukat szalvétával bélelt műanyag edénybe teszem, amit egy másikkal leborítok. Ebben a batyuk kellemesen megpuhulnak ill. 2-3 napig is puhán tarthatók.
|