Sörös kenyér - Kisbence
2005.09.09. 21:22
Sörös kenyérke Kisbence recije:
- 1 EK olaj
- 1 EK ecet
- 1,7-2 dl sör!
- 1-1,2 dl langyos víz
- 40-45 dkg BL 80 liszt
- 10-15 dkg teljeskiőrlésű búzaliszt
- 1,5 kismérő só
- 3/4 nagymérő cukor
- 1-1,2 dkg élesztő
Ebben a sorrendben teszem bele a gépbe (nekem egykaros gépem van, kb. 75 dkg-os kenyeret süt) dagasztom, megszórom magocskákkal (napraforgó, tökmag, lenmag, szezámmag), formázom, megvágom, zacsiba teszem, ott még kel kb. 1 órát, aztán 170 fokos sütőben (gáz) pirosra sütöm. Rögtön ki kell venni a zacsiból!! Ha kicsit ragadós, amikor dagasztod, meg kell szórni egy-két csipet liszttel. Nekem ez nagyon bejött! Remélem, ha kipróbálod, neked is! :-))))))
Emes kiegészítése:
ide írnám az én általam pontosított mennyiségeket. Nekem ez vált be:
-
50 dkg BL 80 liszt
- 10 dkg tk búza
- 1,5 dl víz (v. kefír)
- 2 dl sör
- 1 ek olaj
- 1,5 kk só
- 1,5 kk cukor
- csipet aszkorbin
- 1,25 dkg élesztő
Ezt a szokásos módon dagasztod, keleszted, sütöd. De vigyázz, mert a sörélesztő is dolgozik benne, ezért gyorsabban beindul!
|