Túrós bukta - Kata25
2005.09.14. 00:40
Túrós bukta (saját recept)
Hozzávalók 20 db-hoz:
- 240 ml langyos tej
- 2 mk só
- 6 dkg cukor
- 4 tojás sárgája
- 60 dkg liszt (fele rétes, fele síma)
- 3 dkg élesztő
- 10 dkg olvasztott margarin
Töltelék:
- 30 dkg túró
- 2 vaníliás cukor
- 2 ek. cukor
- 1 citrom reszelt héja
- ízlés sezrint mazsola
- ha lágy a túró tegyünk bele grízt
A tészta hozzávalóit tegyük a gépbe és dagaszzuk meg. Majd kivesszük, kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, felkockázzuk, minegyik közepére kicsi túrót teszünk. A sarkait és a széleket is jól összenyomkodjuk, hogy a túró ne tudjon kifolyni. Letakarva duplájára kelesszük, lekenjük tojással és előmelegített sütőben 170 fokon 15 perc alatt megsütjük.
Megjegyzés: Fontos, hogy jól meglegyen kelesztve, mertha a sütőben hirtelen kezd el kelni, kirepedhet és kifolyik a túró. A másik buktató a túró lágysága. Ha túl lágy, attól is kirepedhet a tészta.
Nagyon finom, omlós, puha buktákat kapunk, ami még másnapra is puha marad.
Sok sikert.
|