Sárga tetejű süti - Joli
2005.09.14. 00:42
Sárga tetejű süti
Hozzávalók:
45 dkg liszt
15 dkg cukor
15 dkg zsír
3 tojás fehérje + 1 egész tojás
1 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja és leve
csipet só
A lisztben elmorzsoljuk a zsírt, ha margarinnal csináljátok, akkor kicsit több kell belőle, mint a zsírból. Majd bele a többi hozzávalót. Jól összegyúrni, 3 részre osztani. 1 részbe 1 evőkanál kakaót gyúrni.
Zsírozott, lisztezett tepsibe tenni, 1 kinyújtott fehér lap, rá sárgabarack lekvár, majd a kakaós lap, rá sárgabarack lekvár, majd végül ismét a fehér lap. Villával megszurkálni és meleg sütőben halvány (nagyon halvány) rózsaszínűre sütni. A megsült tésztát valami hőálló lapra, vagy nagyobb deszkára kiborítani és a következő mázzal megkenni, hagyni kihűlni, hogy a máz megszilárduljon, csak utána lehet felvágni. Ha másnapig állni hagyjuk, akkor finomabb, omlósabb nem morzsálódik annyira. Először száraznak tűnik, de ha kb. 1 éjszakát áll, akkor lesz jó.
Máz: 3 tojás sárgáját 15 dkg cukorral habosra keverni, hogy a cukor teljesen elolvadjon. Ezt kell a forró tésztára kenni.
|