Joli pogácsája - Joli
2005.09.14. 00:43
Joli pogácsája
Hozzávalók:
40 dkg rétes liszt
30 dkg sima liszt
1 dl kefir
2 dl tej
2 dkg élesztő
10 dkg vaj
1 egész tojás
2 közepes héjában főtt krumpli
2 tk só
1 tk cukor
késhegynyi aszkorbin sav
A krumplit melegen áttörni majd hozzákeverni a vajat, sót, tejet, tojást és a kefirt. Bele a gépbe majd rá a lisztet, cukrot és az aszkorbinsavat, rámorzsolni az élesztőt.
20 perc dagasztás, majd 30 perc kelesztés a gépben, figyelni, hogy nehogy kimásszon a pitliből. Kivenni, amekkorára csak lehet kinyújtani, felcsavarni, mint a beigilit, egyik végét felülre, másikat alulra hajtani. Nyújtófával jól megütögetni majd ezt a műveletet újra megismételni. Harmadszorra kb. 2 cm vastagra kinyújtani, pogácsaszaggatóval bevagdosni, kiszaggatni és felvert tojással megkenni.
A masnikat kis téglalapra vágni és a közepét megcsavarni, megkenni felvert tojással és a tetejét megszórni szezám és lenmaggal.
A tepsin 30 percet keleszteni. Előmelegített sütőben megsütni.
|