Töki pompos - Joli
2005.09.14. 22:59
töki pompos
ahogy én csináltam:
1 kg liszt,
25 dkg főtt burgonya,
5 dkg élesztő,
1 tk cukor,
3 tk só ,
2 dl kefir
1 dl tej
1 dl krumpli főzővíz,
3 dkg Rama
késhegynyi aszkorbin sav
0,5 dl langyos víz, dagasztáskor apránként hozzáadva
A burgonyát kockákra vágva megfőzzük, melegen áttörjük és hagyjuk kihűlni. Mindent a gépbe, 20 percdagasztás majd olajozott tálban 30 perc kelesztés. Nagy tepsit kibélelni szilikonos sütőpapírral és a tésztát kinyújtani, kb. 2 cm vastagra. Vizes ecsettel lekenni és hagyni kb. 30 percet kelni majd előmelegített sütőbe betenni sülni. Mikor félig megsült kivenni és megkenni fokhagymás sajtos tejföllel Megszórni apró kockára vágott bacon szalonnával és karikára vágott hagymával. Visszatenni és készre sütni.
Mivel a családom hét közben nem egyszerre eszik ezért világosra megsütöttem a tésztát, mint az előre sütött pizza tésztát és utána kentem meg tejfölös keverékkel és szórtam rá a szalonnát és a hagymát. Majd a családtagok érkezésekor betettem a grillsütőbe hogy a ráhalmozott dolgok megsüljenek. Így mindenki frissen ehette.
|