Szárított kalácsból gyümölcsös felfújt - Kartika
2005.09.18. 21:18
Apropója: a multkor nem lett túl jó a kakaós kalács, felszeleteltem és hagytam megszáradni. majd ledaráltam, ebből lett a süti alap. (a receptet nem az enyém,de én varriáltam át)
Szárított kalácsból gyümölcsös felfújt
1 kalács (gépi méret, megszárítva) lereszelve v. darálva
fél kg érett, de kemény szilva
1 fürt fehér szőlő
1 kanál vaj +
10 dkg vaj
4 tojás
1 citrom héja
1 csipet só
1-2 vaniliás cukor (ki mennyire szereti)
1 kanál fahéj + fahéjas porcukor tálaláskor
10-12 dkg cukor (ki mennyire szereti édesen)
A tojáfehérjét felverni a kis sóval félidőben a fele cukorral
A sárgáját egyenként a többi cukorral + vaniliás cukorral és a vajjal felverni
óvatosan hozzákeverni a fehérjét, majd az egészhez a ledarált kalácsot.(ha túl kemény 1-2 kanál tejet tenni hozzá)
Kivajazott-lisztezett tepsibe önteni egy sort a masszából, majd rátenni a megmosott leszáritott gyümölcsöt vegyesen.
(kimagozva négybe vágva a szilva, félbe vágva a szőlő)
Ezt megszórni fahéjjal.
Majd megint massza és a tetejére megint gyümölcs. Ezt újra megszórni a cukros fahéjjal.
Tűpróbáig sütni (az én sütömmel kb. 40 perc)
Fahéjas cukorral,vagy vanilia öntettel lehet tálalni.
Remélem ízlik, nálunk azonnal elfogyot.
Üdv.Kartika
|