Panasonic SD-253
2005.09.20. 00:18
E.Margit véleménye
Nekem a második gépem, így is használom. Elég drága volt, az Interneten rendeltem 40.000.- forintért. Max. kenyérmérete 1,3 kg, de fehér kenyérből kalácsból 1 kg-osnál nagyobb nem nagyon fér bele. Kitűnő a teflonja. Egy dagasztólapátja van, de ez nagyobb, jobb formájú, mint a másik gépemé. Nagyon gyorsan dagaszt, de nagyon halk működés közben. A tetején nincs kémlelő ablak, viszont helyette van egy automata magadagoló. A programjai hosszabbak az átlagosnál, de ez a liszt előmelegítésének hosszabb idejétől van. 8 alap programja van, ezek variálhatók a gyorsprogrammal, magszórással és a csak dagasztással. Nem számoltam össze, hogy összesen mennyi, de igen sok lehetőség közül lehet választani. Magasabb kenyér sül benne, mint a két dagasztólapátos gépben.
Hibája: Tulajdonképpen nincs. Egy apróság talán mégis. Nem nagyon szereti a kemény tésztát, erre egy külön blokkoló védelem is van rajta.
Valaki kérésére készítettem néhány fotót és egy kis leírást is mellékeltem hozzá. Gondolom nem árt, ha ezt is idefűzöm, lehet, hogy néhány olyan dolgot is meg tudok mutatni, amiről eddig nem írtam.
Ígéretemhez híven bemutatom a Panasonicomat kicsit közelebbről.
Némi magyarázatot fűztem a képekhez, de azért írok is róla valamennyit. Szerintem ugyanolyan elven működik, mint a többi gép, talán az üst csatlakozása és a dagasztólapátja más, mint az általam ismert más gépeké.
Az első képen, a tetőn az a rácsos rész beborul amikor a magokat beleereszti a gép a tésztába, azután már úgy is marad, ha az ember kézzel nem csukja vissza.
A második kép az üst belseje. Erről nem sok írni való van, legfeljebb annyi, hogy ilyen szép világos a teflonja és nagyon jó minőségű. Ennek dacára egyszer magokkal sikerült megkarcolnom egy kicsit, de ez az én hibám volt. A gép még így sem sérült meg túlságosan és hibátlanul működik. (Szerintem egy gyengébb minőségű teflon arra az akciómra ráment volna.)
A harmadik képen azt üst csatlakozási helyét mutatom meg elég nagyban. Ennek csak az a hátránya, hogy a kimoshatatlan ráégések is látszanak :-)) A Panasonic hihetetlen tempóval kever, dagaszt. Ennek az a hátulütője, hogy ha lisztet vagy folyadékot kell pótolni a tésztába, akkor az egész konyha és a gép is lisztfelhőben vagy fröccspöttyökben úszik. Ez természetesen utána ráég a gép belsejére, amit elég nehéz levakarni róla.
A negyedik képen a dagasztólapátot próbáltam megmutatni. Ennek egész más a formája, mint a másik gépemben, szerintem jóval hatékonyabban is dogozik. Részben a formája, részben a tempója miatt.
E.Margit (összefoglaló):
2006.09.01 23:41
- kimondottan drága gép
- 1 dagasztólapátos
- az üst formája átmeneti az álló és a fekvő között
- csak sütés és tészta program van
- áramkimaradás esetére védelem van
- a programjai nagyon hosszúak, ez az előmelegítéstől van így
- nagyon gyorsan és intenzíven dagaszt
- nagyon csendes
- a külseje némileg melegszik
- 1,5 éves, szervizben még nem volt
- a kemény tésztát nem tudja megdagasztani, erre egy külön védelem is van benne, ami lekapcsolja, ha szükséges
- max. kenyérméret 1,3 kg, de fehér kenyér és kalács csak 1 kg-ig fér el benne
- nagyon szépen, egyenletesen megsüti még a kenyerek tetejét is
- 13 órára időzíthető, de ezt nem használom
- az üst teflonozása kitűnő
- a dagasztólapát mérete extra és hatékony
- automata magadagoló van, de nem minden programhoz
Buzablans véleménye
2005.11.11. 20:51
Margit hozzászólását kiegészíteném még annyival, hogy a dagasztó programot én nem szeretem használni, mivel elég jól melegíti a hozzávalókat, és ez által a tészta elfolyósodik, nehéz vele bánni. A kenyér viszont ettől lesz nagyon finom, mert a lágyabb szaftosabb tészta nehezebben szárad ki, 2-3 nap múlva is tökéletes friss a benne sült kenyér. A hozzáadott receptek változtatás nélkül sikerülnek és nagyon finomak is.
Mindenkinek ajánlani tudom, aki ennyi pénzt rá tud szánni egy igazán jó gépre.
Zsofi lemérte a Panasonic basic programját: 30 perc melegítés, 17 perc dagasztás, 8 perc pihenés, 6 perc dagasztás, 59 perc kelesztés, ejtés, 20 perc kelesztés, ejtés, 50 perc kelesztés, 50 perc sütés.
|