Töpörtyűs pogácsa - Jégkása
2005.09.20. 22:27
Omlós töpörtyűs pogácsa kenyérsütőgéppel dagasztva
/Kati mama receptje alapján/
30 dkg finomliszt, 1 dl tej, 1 dl víz, 1 ek cukor, 20 dkg "Pápai tepertőkrém", 2 dkg élesztő, 1 ek olaj, 1 kk só, fél mk bors. A gépbe beletöltöm a tejet és a vizet, majd ráöntöm a lisztet. A tetejére teszem a tepertőkrémet, az egyik felébe a cukrot, a sót és az olajat, a másik felébe az élesztőt teszem. A megfelelő módon (azonnal, vagy időzítve) beindítom a kenyérsütőgép dagasztó üzemmódját. A sípszó után a tésztát kisodrom, kiszúrkodom és kilisztezett tepsiben forró sütőben megsütöm.
Csak annyit változtattam rajta, amikor a gép megdagasztotta a tésztát kivettem kinyújtottam és a maradék 5 dkg tepertökrémet ( 25 dkg tepertökrémet vettem),rákentem és feltekertem mint a beiglit, majd kettéhajtottam, letekarva 20 percig pihentettem. Ezután még kétszer hajtogattam közben 20 perc kelesztéssel. Végül nyujtottam kiszagattam és sütöttem.Nagyon finom leveles lett.
![pogácsa - nyers tészta pogácsa - nyers tészta](//gportal.hu/portal/emargit/image/gallery/tn_1135967060.jpg) ![pogácsa - sütés előtt pogácsa - sütés előtt](//gportal.hu/portal/emargit/image/gallery/tn_1135967089.jpg) ![pogácsa - megsütve pogácsa - megsütve](//gportal.hu/portal/emargit/image/gallery/tn_1135967117.jpg)
|