Severin BM 3982 (programtáblával)
2005.09.24. 00:05
Jégkása véleménye
SEVERIN BM 3982
Főbb műszaki adatok:
Teljesítmény: 715 w.
Süthető kenyér mennyiség: 1 kg
A készülék szolgáltatásai:
- kivehető sütőforma
- nyolc különféle sütési program
- 13 órás időkapcsoló
- három barnító fokozat
- 30 perces memória áramkimaradás esetén
- figyelmeztető hangjelzések.
|
1
Alap |
2
Gyors |
3
Kelt
tészta |
4
Fehér
kenyér |
5
Süte-
mény |
6
Barna
kenyér |
7
Tészta |
8
Sütés |
1.dagasztás
1.kelesztés
2.dagasztás
2. kelesztés
párologtatás
utolsó kelesztés
sütés
program időtartam
hangjelzés hozzávalók adagolása
hátralévő programidő a hangjelzéskor |
10 p.
20 p.
15 p.
20 p.
30mp.
55 p.
60 p.
3:00
40 p. után
2:20 |
10 p.
5 p.
15 p.
-
-
55 p.
55 p.
2:20
25 p.
Után
1:55 |
10 p.
5 p.
20 p.
30 p.
30mp.
55 p.
50 p.
2:50
-
-
|
18 p.
40 p.
22 p.
20 p.
30mp.
65 p.
65 p.
3:50
75 p.
Után
2: 35 |
14 p.
-
-
-
-
41 p.
55 p.
1:50
-
-
|
10 p.
25 p.
20 p.
30 p.
30mp.
70 p.
65 p.
3:40
50 p.
Után
2:50 |
20 p.
-
-
20 p.
30mp.
50 p.
-
1:30
-
- |
-
-
-
-
-
-
60 p.
1:00 |
Barnítás Beállítás Világos, Közepesen barna, Sötét.
Egy lapátos.
A készülékhez olyan recepteket alkalmazhat, melyeknél az előirt liszt mennyisége 400-600 gramm. Ha ennél kevesebb lisztet használ, előfordulhat, hogy a tésztát a készülék nem tudja tökéletesre gyúrni..
Sütési programok ismertetése:
1= Alap
A leggyakrabban használt kenyérsütő program, mely magas búzaliszt tartalmú kenyerek készítéséhez kiválóan alkalmaz.
2= Gyors
Búzalisztből készülő kenyérfélék gyors elkészítésére. Mivel a kelesztési folyamat rövidebb, a kész kenyér valamivel kisebb méretű lesz.
3 = Kelt tészta
Kelt tészták, kalácsfélék készítéséhez. A magasabb cukortartam miatt a tészták felülete erősebben barnul, ezért e program rövidített sütési idővel dolgozik.
4 = Fehérkenyér
Laza szerkezetű, ropogós, fehérkenyér ( francia kenyér ) sütésére.
5 = Sütemény
Élesztő helyett sütőporral készülő tészták készítésére.
6 = Barnakenyér
Rozslisztből vagy teljeskiőrlésű lisztből készíthető kenyérfélék sütésére. E tészták kelesztési és sütési ideje hosszabb, sütés után szerkezetük tömörebb, mint az alapprogramban használt magas búzaliszt tartalmú kenyértésztáké.
7 = Tészta
Különféle tésztafélék, pl. pizzatészta készítésére, melyet azután külön kell megsütnie. Ennél a programnál a sütőfolyamat értelemszerűen hiányzik.
8 = Sütés
Az előző ( Tészta) programmal készített tészták sütésére ( a pizzatészta kivételével ).
Én ezt a gépet örököltem a Nővéremtől így nem tudom, hogy lehet e még ilyet vásárolni. Remélem tudtam vele segíteni. Én nagyon meg vagyok vele elégedve Főleg dagasztásra használom, de van amikor sütök is.
|