Rozsos kenyér - Jégkása
2005.09.24. 16:12
Rozslisztes kenyér (E.Margit Grahamlisztes kenyér receptje alapján)
- 30 dkg világos rozsliszt,
- 10 dkg finomliszt,
- 15 dkg rétesliszt,
- kb. 3 ek. burgonyapürépor,
- 2 dl kefír,
- 2 dl víz,
- 2,5 dkg margarin,
- 1,5 tk. só,
- 1 tk cukor,
- 1 ek ecet,
- 1 tk sikér,
- 19 gr élesztő.
Mikor átgyúrtam még tettem hozzá egy kevés lisztet feltekertem és ugy formáztam. Mivel dagasztáskor kicsit lágy lett a tészta ezért kelesztés és sütés közben szétlapult, és szétrepedt a teteje valószínű kicsit tovább kelesztettem. Sütőben sütöttem zacskóban. Levágtam a végét még forrón nagyon finom. Isteni ropogós a héja és puha lett a belseje.
|