Clatronic BBA 2594 (programtáblával)
2005.09.28. 23:31
Tnikita véleménye
Ez a gép nekem (miután megtaláltam a neten a megfelelő recepteket) tökéletesen bevált. Kicsit módosítani kell a többi receptet, ha erre akarom adaptálni, de sajnos még nem jöttem rá a titok nyitjára.
A gép a kenyértésztát 2 dagasztó kampóval készíti elő és ezzel mégjobban átgyúrja. Néhány programban két különböző fokozatban 750g-os és 1 kg-os kenyereket lehet készíteni. 10 alapprogram van a gépen 31 beállítási lehetőséggel. Lehet időzíteni is, max. 13 órával előre.
Ezeket a kenyérrecepteket margit2 honlapjáról szereztem és 1 kivételével mindet kipróbáltam és isteni lett mindegyik.
Fehérkenyér:
350 ml víz
50 dkg finomliszt
15 dkg rétesliszt
2 kismérő só
2 kismérő cukor
2 nagymérő olaj
0,5 nagymérő 10%-os ecet
1,5 kismérő porélesztő
Sütni: normál program közepes szín, II. fokozat.
Burgonyás kenyér
300 ml víz
25 g margarin
1 tojás
150 g széttört, főtt burgonya
2 kismérő só
1 kismérő cukor
600 g BL55 finomliszt
30 g BFF55 rétesliszt
7 g porélesztő
1 késhegynyi sikér
1 késhegynyi aszkorbinsav
Sütni: gyors programon, I-es fokozat, közepes szín.
Sajtos kenyér
350 ml víz
46 dkg BL55 finomliszt
15 dkg BFF55 rétesliszt
2 kismérő só
2 kismérő cukor
1,5 nagymérő olívaolaj
1 kávéskanál sikér
1 kávéskanál aszkorbinsav
5 dkg reszelt trappista sajt
1,5 kismérő porélesztő
Berakni normál program, II fokozatra. (program idő 3:30 óra).
38 perc múlva (a 2. dagasztás után, még a kelesztés előtt) lekenni 1tojás sárgája + tejföl keverékével, és rárakni +5 dkg reszelt sajtot.
Teljes kiőrlésű graham liszttel bővített kenyér (ezt még nem próbáltam ki)
310 ml langyos víz
43,5 dkg BL-80 kenyérliszt
14,5 dkg graham liszt GL-200 teljes kiőrlésű búzaliszt
1 nagymérő olivaolaj
1 kismérő sikér
1 kismérő só
1 kismérő cukor
1 kávéskanálnyi aszkorbinsav
1,2 dkg friss élesztő
Sütni: normál programon, I. fokozat, közepes szín. (3.20 óra)
Nadobagi véleménye:
Nekem most a leggyakrabban használt gépem a Clatronic BBA 2594. Erről már láttam hogy írtak , én csak szeretném kiegészíteni azt. Már többféle gépen sütöttem eddig. Van egy régi Funai gépem is aminek tul. képpen nincs semmi baja, jól működik. Próbára volt nálam Hauser., Alaszka, Severin.
Tehát a Clatronic: engem zavar, hogy fél órát előmelegít. Mivel általában én is szeretem meglesni a dagasztás elejét, addig nem tudok elmenni otthonról, amíg el nem indult.
A másik, ami nem tetszik (és ez fontosabb) hogy csak egyszer dagaszt. A többi gép, amit kipróbáltam mind kétszer dagaszt és ezáltal jobb a kenyér minősége is. Sajnos, amikor ezt vettem még nem volt ennyi információm a gépekről mint most. Megkérdezhetnéd, hogy akkor miért ezt használom? Ennek praktikus oka van: ezen van még garancia!
Nelly52 véleménye a gépről:
Nekem Clatronic BBA 2594-es gépem van. Már írták, hogy 10 programot tud, de a részletezést nem, így most megteszem:
1.Normál: Fehér- és vegyes kenyér számára( rozs és búzalisztből).3:20 / 3:30 2.Gyors: A fehér és vegyes kenyér gyorsabb sütéséhez 1:58 óra 3.Fehérkenyér: A különösen laza fehérkenyér sütéséhez 3:50 óra 4.Édes kenyér: Édes kelt tészta sütéséhez 1:52 óra 5.Korpakenyér: Korpás kenyér számára 3:30 / 3:40 óra 6.Kalács: Sütőporral sütött sütemény számára 2:00 óra 7.Tészta: Tészta sütéséhez 1:50 óra 8:Sütés: Kenyér vagy kalács utánsütéséhez 1:00 óra 9.Gyümölcsíz: Gyümölcsíz és dzsem készítéséhez 1:20 óra 10.Szendvics: Lazább szendvicskenyér sütéséhez 3:09 / 3:20 óra
Természetesen ahol kisebb és nagyobb kenyér súlyok között lehet választani, ott a / jel jelenti ennek a lehetőségét. Van előmelegítési funkciója, és lehet variálni a programokkal, amit már a fórumon tanultam meg. Ezek az adatok szerintem azért fontosak, mert egy gép vásárlása esetén már előre okos lehet az ember.
|