Sacher torta - Majorkaj
2005.10.04. 22:12
Sacher torta (eredeti bécsi recept)
12 dkg margarint 12 dkg porcukorral habosra kavarunk. Kanalanként belevegyítünk 12 dkg reszelt csokoládét és egyenként 6 tojássárgáját. Amikor mindezeket nagyon jól elkavartuk a kézi mixerrel, a 6 tojásfehérjét habbá felverjük. És a tojáshabot és 12 dkg lisztet az előzőekhez adjuk. Margarinnal kikent torta formában lassan sütjük és deszkára borítjuk. Másnap baracklekvárral megkenjük majd csokoládémázzal bevonjuk.
Megjegyzések: Én étcsokoládét szoktam használni hozzá. A villanysütőben 150 fokon kezdtem a sütést és kb. 10 perc után feltettem 170 fokra. Ketté szoktam vágni és a közepét emgkenni baracklekvárral. Tetjét nem mindig kenem meg a lekvárral. Ráöntöm a csokoládémázat és hagyom megdermedni.
Csokoládémáz ahogy én szoktam: 3 evőkanál keserű kakaóport, 3 evőkanál kristálycukorral és kb. 3 evőkanál hideg vízzel csomómentesre keverem. Majd kis lángon összeforralom. Mikor kicsit hűlt egy ksi margarint ekverek bele és még langyosan öntöm a tortára.
Jó étvágyat hozzá mindenkinek. Üdv. Julika
|