Hagymás-szalonnás gépi kenyér
2005.10.06. 00:41
E.Margit receptje (Német recept alapján)
Hagymás-szalonnás gépi kenyér
300 ml víz
1/2 kk só
1 ek cukor
650 g BL 80-as liszt
2 dkg élesztő
100 g húsos szalonna (bacon)
50 g szeletelt hagyma
késhegynyi aszkorbinsav
1 kk sikér ?
Alapprogram, közepes szín.
A kiolvasztott szalonnában megpirítjuk a hagymát. A többi hozzávalóból tésztát dagasztunk, majd a sípolásnál hozzátesszük a szalonnás hagymát.
Margit: Ettől a folyadékmennyiségtől szerintem nem áll össze a tészta a dagasztásnál. Én előre megcsinálnám a hagymát és a kiolvadt zsírt egyből a liszthez önteném.
Tnikita véleménye:
Megsütöttem a hagymás-szalonnás kenyeret, kicsit több folyadékkal (kb. 20 ml) és nekem nem volt zsír a szalonna alatt ezért én egy kis olajat tettem bele. Nagyon finom lett.
  
|