Étel-Aszalt szilvás pulykamell - Jégkása
2005.10.14. 23:46
Aszalt szilvás pulykamell
A pulyamellet kiklopfoljuk jó két tenyérnyi szeletekre,sózzuk erre kerül gépsonkaszelet, szeletelt sajt és aszalt szilva ezt feltekerjük mint a beiglit hústüvel vagy fogpiszkálóval öszzetűzzük.Kétféleképpen is szoktam egyik kirántva mint a rántoot húst, vagy szalonnával körbetekerve és római tálba megsütve. Krokettet ,burgonyapürét és francia salátát adok mellé.
Májjal töltött pulykamell
A pulykamellet szintén vékonyra kiverjük sózzuk, borsozzuk.Kacsamájat de lehet csirkemáj is félbevágjuk két szelet baconszalonnába tekerjük, majd a hússal is becsomagoljuk hústűvel összetűzük. Bundázáshoz burgonyaszirmot nejlonzacskóban összetörjük, majd tojásba és ebbe forgatjuk a húst és sütjük.
Remélem kifogjátok próbálni és nektek is izlik majd:)) Jégkása
|