Étel-Hústorta - Judig
2005.10.14. 23:47
Szeretnék megosztani egy receptet, ami szerintem karácsonyra nagyon szép és finom lenne.
Hústorta:
Hozzávalók:
- Bacon szalonna kb. 16 db
- Pulykaszeleteket kb. 10 db vékony
- Ananászkarika 1 kis doboz
- Sonkaszelet 8-10 db
Bacon szalonnát egy gömbölyű jénai aljába sorba lerakni (jénaiból kilógatni kb a felét, hogy majd felhajtható legyen, és a végén befedje az egészet). Pulykaszeleteket besózni és bepanírozni : liszt, tojás, reszelt sajt (zsemlemorzsa helyett). Ananász karikákat szeletelni, és félbevágni (hogy vékonyabb legyen) Hozzávalókat rétegezni: hús - ananász - sonka (nekem 3 emelet magas lett-jénai méretfüggő)) Bacont ráhajtani 3 dl tejszínt ráönteni jénai tetőt rátenni (először csak kb. 2 dl, mert esetleg kiforr-mint nekem először- a tálból) .Kis idő elteltével amikor már beszívódott a tejszín egy része, mehet rá a többi) 180 C-on kb. 1 1/2 órát sütni Kihűlés után alufóliára kiborítani és becsomagolni vele. Hűtőbe tenni. Tálaláskor felvágni torta cikkekre. Ezt előző nap el lehet (sőt kell is) készíteni. Nagyon szép és mutatós szeleteléskor. Na meg FINOM :-))) Jó étvágyat!
|