Csemi kenyerei - Csemi
2005.10.17. 00:03
Csemi a gépleírásokhoz küldött nekem a Hauser BM 802-es gépéről tapasztalatokat és kipróbált recepteket. Úgy gondoltam azonban, hogy olyan precízen összeállított anyagról van szó, hogy kár lenne csak a gépleírások között "eldugva" szerepelnie. Ezért ide is felteszem, itt biztos többen olvassák olyanok is, akik már régebbi géptulajdonosok, de a bevált recepteknek örülnek.
Köszönöm Csemi, üdv, Margit
Csemi kenyerei - Csemi
Mostanra sikerült kipróbálnom a géphez adott recepteket, a tapasztalataim a következők:
Minden receptből a közepes méretet sütöttem, a szín is közepesre volt állítva, ahol lehetett ezt a funkciót választani. A recepteket is idézem, hátha valaki más gépben is kipróbálja. A receptekben a belevalók a berakás sorrendjében vannak feltüntetve.
Fehér kenyér (program: normál) -víz 320 ml - olivaolaj 45 ml - liszt (univerzális búzaliszt búzacsírával) 650g - só 10 ml - cukor 25 ml - tejpor 25 ml - élesztő (Dr. Oetker instant) 8 g
Teljes kiőrlésű kenyér (program: teljes kiörlésű) - víz 525 ml - olivaolaj 45 ml - cukor 1,5 tk - só 1 ek - teljes kiőrlésű rozsliszt 150 g - teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt 450 g - tejpor 3 ek - élesztő (Dr. Oetker instant) 10 g - hajdinadara 7g - sípoláskor 1 ek napraforgómag, 1 ek tökmag, 1 ek szezámmag
Francia kenyér (program: Francia) - víz 420 ml - olivaolaj 10 ml - liszt BL-80 680 g - só 7 ml - cukor 7 ml - élesztő (Dr. Oetker instant) 1 csomag
Módosított teljeskiőrlésű kenyér (program: teljeskiőrlésű) - víz 525 ml - olivaolaj 45 ml - cukor 1,5 tk - só 1 ek - liszt (univerzális búzaliszt búzacsírával) 150 g - teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt 450 g - tejpor 3 ek - élesztő (Dr. Oetker instant) 10 g - hajdinadara 7g - sípoláskor 1 ek napraforgómag, 1 ek tökmag, 1 ek szezámmag A rozsliszt kicserélésének hatására a kenyér némileg világosabb és ami lényegesebb, hogy lazább lett.
És végül, de nem utolsó sorban sajtos kenyér a Te recepted alapján.
Jól látszik, hogy a teteje beesett. A második dagasztáskor adtam hozzá még 2 ek vizet, mert a tészta "morzsálódott". A sajt hozzáadása után pedig még 2 ek vizet. Féltem, hogy nem áll össze a tészta. Lehet, hogy túlvizeztem? Az íze isteni lett, a szeleteket nem érkeztem lefényképezni, mert mire elővettem a gépet a család megette melegében. A gyerekek azt mondták olyan az ize, mint a frissen sült sajtos pogácsának.
|