Pirospaprikás, amarántos kifli - Kila
2005.10.17. 01:05
Pirospaprikás, amarántos kifli
320 ml víz 320 g BL 80-as liszt 220 g rétesliszt 30 g amarántliszt 20 g búzacsíra 2 evőkanál pirospaprika (őrölt) 1 evőkanál sikér 1 kiskanál só, 1 kiskanál méz, 1 kiskanál margarin 12 élesztő
A gépben dagasztottam és kelesztettem a tésztát (dagasztás program-1,5 óra). Ezután kivettem, egy nagy körré nyújtottam és cikkekre vágtam. A háromszög alakú cikkeket lekentem felvert tojással és feltekertem a szélesebbik feléről indulva, kiflivé. A tetejüket lekentem a maradék tojással és megszórtam pattogtatott amaránttal. Kb. fél órát a tepsin kelesztettem és sütőben megsütöttem. 16 db. lett belőle.
|