Jutka süteménye - Kartika
2005.10.17. 01:07
Kartika receptje
Jutka süteménye: (kétféle tészta)
a./ 10 dkg liszt, 10 dkg vaj, 1 egész tojás, 1/2 sütőpor, 5 dkg cukor, 2 dkg kakaó (ha nem elég lágy pici tej)
2 gombócot gyúrunk belőle, és tepsi hátulján (igen a hátulján) kisütjük 2 lapnak.
b./ 4 tojás fehérje habnak, + 4 tojás sárgája, 4 kanál cukor felverni, mikor habos 4 kanál liszt bele, végül óvatosan a felvert fehérje.
Abban a tepsiben kisütni, aminek a hátulján sült a két lap (kisebb tepsi)
Krém: 1/2 l tej, 3 kanál liszt simára keverve, majd állandó keverés mellett besürítve főzni. utána addig keverni míg ki nem hül.
Közben 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 2 vaniliás cukort kikeverni és a kihült masszával habosra keverni.
Alulra a kakós lap-krém-piskótalap (ezt rummal meglocsolni)-krém-lap és krémmel zárni a tetejét. (kakaóporral megszitálni)
Finom, nem túl édes, ünnepi.
|