Ginsenges kenyér - Kartika
2005.10.17. 01:08
Margitkám!
Itt van egy kenyérújítás, igazán csak az izekben más mint a te egyszerű fehér kenyered, tegnap ezt sütöttem.
27dkg BL 80 liszt
13dkg rétesliszt
6 dkg graham liszt
5 dkg ginsenges KLI-mix (natura termék tartalmaz lenmaglisztet, zablisztet, szójalisztet és ginseng2%)
1 doboz kefir (170gr v. 150 gr)
annyi viz, hogy 3 dl legyen
2 kmérő só
1,5 kismérő cukor (v. 1 kismérő én most nádcukorral probáltam, szintén natura termék)
1 kanál oliva olaj
1 késhegynyi aszkorbinsav
1 kk sikér
1 dkg élesztő
Nagyon kellemes ízű, nagyon finom kenyérke lett már el is fogyott!
Módosítás:
35 dkg BL 80 liszt
5-8 dkg Ginsenges KLI-MIX (összetevők:lennmagliszt, zabliszt, szójaliszt és ginseng 2% Natura reformélelmiszer 500 g =275 Ft)
7-10 dkg graham liszt
(össz liszt szárazanyag 50 dkg)
1,7 dl kefir
1,6 dl víz
1 kk oliva olaj
2 kismérő só (nem szeretem sósan és ez igy nem is az)
1,5 kismérő cukor
késhegynyi aszkorbinsav
1 dkg friss élesztő
Vélemény: kellemes izű, állagú kenyér és szép a szine kicsit olyan mintha darált dió lenne benne kinézetre.
Ua. ezt a kenyeret megcsináltam úgy hogy a Ginseng mix helyett szezámmag pehely, vagy kukoricapehely volt benne. Mindegyik jó lett.
|