Étel-Zacskóban sült lazacszelet - Kartika
2005.10.17. 01:11
Zacskóban sült lazacszelet:
- 4 közepes sárgarépa
- 1 fej lila hagyma
- 1 poré hagyma
- 2 fej édeskömény Csikokra vágom)
- 4 teáskanál oliva olaj
- só,
- frissen örölt bors
- 4 ág kakukkfű
- 80 dkg lazacfilé (én 4 szelet veszek kettőnknek, ha többen vagyunk úgy nő az adag)
- néhány friss kaporlevél (én lefagyasztok és az is jó)
- 4 evőkanál száraz fehérbor
- bármi más zöldség is kerülhet bele, ami passzol hozzá néha teszek bele vékony karika gyömbért mi szeretjük vagy gombát mikor milyen alkalom van és mihez van kedvünk, Szeretjük a különleges ízeket, gyömbér, édeskömény
Van amikor bepácolom előző este,(olaj és füszer keverékében áztatom a halat) van hogy frissibe csinálom, mikor hogy van időm.
Sütőzacskó aljára halmozom a zöldségeket, rá a halat, a kakkukfüvet és kaprot, megöntőzöm a borral.
Lezárom a zacskót kb. 20-25 percig sül a gáz kettes fokozatán.Nagyon izletes, kimélő étel.
|