Almás-fahéjas muffin - Teerika
2005.10.19. 23:52
Stahl Judit féle Almás-fahéjas muffin
10 dkg finomliszt
12 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 ½ kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 citrom
8 dkg barna cukor
1 tojás
15 dkg joghurt
½ dl olaj
15 dkg alma
2 evőkanál méz (4 dkg)
5 dkg mazsola
Bemelegíteni a sütőt 200 fokra. Amuffintepsi horpadásait kibélelni 2-2 papírkapszlival.
Egy tálba tenni a kétféle lisztet , a sütőport, a szódabikarbónát, fahéjat és a citrom reszelt héját . Egy másik tálban kézi habverővel jól összedolgozni a cukrot ,tojást,joghurtot és olajat. Az almát lereszelni héjastul, majd megcsöpögtetni citromlével. A mézet összekeverni a mazsolával .
A joghurtos keveréket átönteni a lisztes tálba, hozzáadni a reszelt almát, és fakanállal az egészet egybeforgatni. Ez a tészta.
A kapszlikat félig megtölteni a tésztával, majd arányosan szétosztani rajtuk a mézes mazsolát, végül rákanalazni a tetejükre a maradék tésztát. 20 perc alatt megsül. 12db lesz
Én ha nem akarok bíbelődni alma és mézes mazsola nélkül csinálom , a többi hozzávaló marad és jó sok (kb. egy üvegnyi) lecsöpögtetett kicsit lisztbeforgatott meggybefőttet keverek a tésztába és ezt töltöm a (szimpla) papírkapszlikba .Így is nagyon finom.
|