E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Receptes fórum receptjei ABC-ben
Receptes fórum receptjei ABC-ben : Csigák (édes süteményvariációk) - Jégkása

Csigák (édes süteményvariációk) - Jégkása

  2005.10.22. 22:16


Jégkása a Netről szerezte nekünk ezeket a csigákat és megosztotta velünk kipróbálásra.

 

 

Mogyorós csiga  

Hozzávalók kb. 40 darabhoz: 3-3 dkg cukrozott narancs- és citromhéj, 8 dkg mogyoró, 2 tojás, 25 dkg cukor, 1-1 csipet őrölt szegfűszeg, fahéj és kardamom, 25 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 10 dkg porcukor, 2 evőkanál citromlé, vaj a tepsihez
Elkészítés: A cukrozott narancs- és citromhéjat apróra vágjuk. A mogyorót összevagdaljuk. A tojásokat habosra keverjük a cukorral. Beledolgozzuk a fűszereket, a cukrozott narancs- és citromhéjat, a mogyorót, a lisztet és a sütőport. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk egy tepsit. A tésztából 30-40 db golyót formázunk, tepsibe tesszük és megsütjük. A porcukrot elkeverjük a citromlével egy zacskóba töltjük, és csigavonalban díszítjük pirosra sült golyókat.

Aszaltszilvás-mandulás csiga

Hozzávalók:
A tésztához: 60 dkg liszt, 2 kiskanál só, 8 dkg cukor, 4 dkg élesztő, 10 dkg vaj, kb.
2 dl
tej, 2 tojás
A töltelékhez: baracklekvár, 1 csomag aszalt szilva, fahéj, 2 csomag vaníliás cukor, mandulaszeletek.
Elkészítés: A tésztát
1 cm
vastagra kinyújtjuk, megkenjük baracklekvárral és megszórjuk vaníliás cukorral. Az aszalt szilvát aprítógépben pépesre daráljuk és 1-2 evőkanálnyi forró vajon megpirítjuk. Rákenjük a tésztára és megszórjuk mandulaforgáccsal.
Feltekerjük, 1 cm vastag darabokra vágjuk és kivajazott tepsibe tesszük. Félidőben bőven meglocsoljuk tejjel. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük.

 

Kakaós csiga

Hozzávalók:
A tésztához: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin,
3 dl
tej, 1 csomag élesztő, 2 tojássárgája, 5 dkg cukor, csipetnyi só
A töltelékhez:8-10 dkg kakaópor, 10-15 dkg cukor
A tetejére: 5 dkg  margarin, 2 tojás, 4 dl tej
Elkészítés: Az élesztőt
1 dl langyos tejben egy teáskanál cukorral simára keverjük és felfuttatjuk. Közben 20 dkg sütőmargarint 10 dkg liszttel összemorzsolunk. A tészát téglalap alakúra formázzuk. Fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük. A megmaradt lisztet összedolgozzuk a felfuttatott élesztővel, a cukorral, a tejjel, a tojássárgákkal és a megmaradt margarinnal. Langyos helyen 40-50 percig kelesztjük. Lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtuk, a közepére helyezzük a margarinos tésztát és összehajtohatjuk. Kinyújtuk, majd ismét hajtogatjuk. Végül fél centi vastag lappá nyújtuk. Megszórjuk a cukros kakaóporral és úgy csavarjuk össze, mint a rétest. Olvasztott vajba márott késsel egy centi vastag szeleteket vágunk belőle, és lapjára fektetve tesszük a vajazott tepsibe. Az oldalát megkenjük olvasztott vajjal, a tetejét pedig a felvert tojással. Forró sütőben megsütjük, végül a forró tésztákat tejjel bőségesen meglocsoljuk.

 

Fahéjas csiga 

Hozzávalók (12 darabhoz):
A tésztához: 60 dkg liszt, 2 kiskanál só, 8 dkg cukor, 4 dkg élesztő, 10 dkg vaj, kb.
2 dl tej, 2 tojás
A töltelékhez: 15 dkg barna cukor, 2 evőkanál őrölt fahéj, 2 evőkanál liszt, 15 dkg vaj vagy  margarin
A megöntözéshez: 5 evőkanál juharszirup vagy hígított méz
A mázhoz: 10 dkg porcukor, 1 evőkanál tej, 1 mokkáskanál vaníliaaroma
Elkészítés: A tésztához a lisztet, a sót és a cukrot összekeverjük. Az élesztőt belemorzsoljuk, a puha vajjal vagy margarinnal összekevert tejet és tojásokat beledolgozzuk és lágy tésztává dagasztjuk. Kendővel letakarva, szobahőmérsékleten kb. 2 óra alatt duplájára kelesztjük. A töltelékhez valókat összekeverjük és meleg vízfürdőbe állítva megolvasztjuk. A tésztát liszttel behintett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk. A tölteléket ecsettel egyenletesen rákenjük, a szélénél egy centi széles csíkot szabadon hagyva. Óvatosan felgöngyöljük, majd 12 kb. 4 centi széles korongra vágjuk. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, és az újra felmelegített, maradék fahéjas töltelékkel megkenegetjük. Újabb egy órát kelesztjük. 200 °C-ra felmelegített sütőben kb. 25 perc alatt szép pirosra sütjük, majd a sütőből kivesszük, és a juharsziruppal vagy a mézzel megöntözzük. A mázhoz valókat gyorsan összekeverjük és a kész csigákra locsoljuk. Langyosan tálaljuk.

 

Barackos csiga

Hozzávalók:
A tésztához: 50 dkg liszt, 3 dl liter tej, 1 tojás, 8 dkg cukor, 15 dkg margarin, 5 dkg élesztő, reszelt citromhéj, csipet só, 10-12 dkg mazsola.
A töltelékhez: 1 doboz konzerv sárgabarack, vaníliapuding vagy baracklekvár, 1 csomag vaníliás cukor, fahéj 
Elkészítés: Összegyúrjuk a hozzávalókat, és elkészítjük a tésztát, amit letakarva egy órán át meleg helyen kelesztünk. Ha megkelt, téglalap alakúra nyújtjuk (kb.
1 cm astagra), megkenjük vaníliapudinggal vagy baracklekvárral, megszórjuk fahéjjal, mazsolával és az apróra vágott sárgabarack darabokkal. Végül az egészet megszórjuk vaníliás cukorral és feltekerjük a tésztát. Ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kizsírozott tepsiben, előmelegített sütőben pirosra sütjük. Mikor pirulni kezd, meglocsoljuk tejjel, ettől még puhább lesz a tészta.  

Mákos csiga

Hozzávalók:
A tésztához: 50 dkg liszt, 1 csomag élesztő, 3 tojás, 4 kanál baracklekvár, 2,5-
3 dl
tej.
A töltelékhez: 25 dkg mák, 15-20 dkg cukor, 4 dkg vaj, 1 csomag vanília, 2-3 alma, citromhéj. 
Elkészítés: Begyúrjuk és kelni hagyjuk a tésztát. Elkészítjük a tölteléket: felforrósítjuk a vajat, beletesszük a cukrot, hozzáadjuk a mákot, a reszelt almákat és a citromhéjat és annyi tejet öntünk rá, amitől egy nem túl nedves masszát kapunk. Kinyújtjuk és megkenjük a tésztát a mákos töltelékkel, felcsavarjuk, felszeleteljük, kivajazott tepsibe tesszük és előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt barnára sütjük. A sütés felénél illetve a vége előtt a csigákat vaníliás tejjel meglocsoljuk.

Kókuszos csiga

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 20 dkg margarin, 1 csomag élesztő, 3 tojássárgája, 2 evőkanál cukor, 1 csipet só
A töltelékhez: 3 tojásfehérje, 15 dkg (por)cukor, 15 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:  a hozzávalókból a szokásos módon kelt tésztát készítünk. Kétszeresére kelesztjük, majd kb. 0,5–1 cm vastagságúra nyújtjuk. A tojásfehérjéket felverjük, beletesszük a cukrot és a kókuszreszeléket, majd megkenjük vele a tésztát. Feltekerjük. Kb. 1,5 cm-es szeletekre vágjuk, zsírozott tepsibe fektetjük és az oldalukat is megkenjük olvasztott vajjal. Kicsit kelesztjük még, előmelegített sütőben 15-20 perc alatt majd pirosra sütjük. 

Túrós-diós-mandulás csiga

Hozzávalók:
A tésztához: 15 dkg túró, 6 evőkanál, 5-6 evőkanál tej, 15 dkg cukor, 30 dkg liszt, reszelt citromhéj, 1 csomag sütőpor.
A töltelékhez: 10 dkg barack lekvár, 3 dkg darált dió, 3 dkg mandula. 
Elkészítés: A túrót összekeverjük a tejjel, az olajjal és kevés reszelt citromhéjjal, majd a liszttel és a sütőporral. Kis ideig pihentetjük a tésztát a hűtőben (hogy ne ragadjon), majd kinyújtjuk, megkenjük lekvárral, megszórjuk dióval és mandulával. Feltekerjük, felkarikázzuk (1-
1,5 cm vastag szeletekre), és kivajazott sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?