Kenyér-Sütőtökös rozskenyér (élesztőmentes) - Kenyérke
2005.10.26. 00:39
Sütőtökös rozskenyér-Kenyérke
300g sütőtökpüré
1 db narancsnak a leve
1 ˝ Ek. szárított kapor vagy 1 csokor apróra vágott friss kapor
1 Tk. cukor
350g rozsliszt
350g rozskovász
40g tökmag
40g vagdalt mandula
1 ˝ Tk. só
A magvak kivételével mindent jól összedolgoztam s végezetül a magvakat is bele tettem.
A ragacsos képlékeny tésztát ezután kivajazott keskeny hosszúkás sütőtepsibe fektettem, tetejére szezámmagot szórtam és nedves ruha alatt egész délután addig kelesztettem, amíg a tepsi tele nem lett vagyis a tészta duplájára nem nőtt.
Ezután 200 fokra előmelegített sütőbe tettem, melynek az aljába egy fémtányérba vizet helyeztem. 10 perc után a hőmérsékletet 180 fokra tekertem és a kenyeret még 50 percig sütöttem.
Szeletelést és fogyasztást a rozskenyereknél a következő naptól ajánlatos, mert ekkora érnek össze az ízek. A friss rozskenyér olyan mint az éretlen gyümölcs.
|