Süti-Narancsos csokis keksz - Jégkása
2005.10.27. 01:08
Narancsos csokis keksz
Gyúrt tészta: 175 g liszt, ½ teáskanál, sütőpor, 75 g cukor, 1 tasak vaníliáscukor, 1 tojás, 125 g vaj vagy margarin, 200 g sárgabaracklekvár, 175 g durvára reszelt csokoládé, Díszitéshez: ½ narancs héja, 125 g fehér csokoládé, kevés tortabevonó.
A lisztet a sütőporral egy keverőedénybe szitáljuk. A maradék hozzávalókat is hozzáadjuk és egy konyhai robotgéppel dagasztó spirállal fokozatosan jól összedolgozzuk. Két teáskanál segítségével mogyorónyi darabokat halmozunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Az egyes halmok között kb. 5 cm helyet hagyjunk. A tésztahalmokat egy belisztezett villával laposra nyomkodjuk és a tepsit a sütő középső részébe toljuk és 160 fokon sütjük.
A kekszeket a sütöpapírral együtt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. A fehér csokoládét vízfürdöben felolvasztjuk, majd megkenjük vele a kekszeket. Rászórjuk a narancshéjat és hagyjuk megszilárdulni. A sötét tortabevonót felolvasztjuk és csíkokat rajzolunk a kekszekre.
|